Μαγιορκίνης: Τα σχολεία θα είναι από τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν

0
46

Προτεραιότητα αποτελεί για τους ειδικούς αλλά και τις Αρχές το άνοιγμα των σχολείων. Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα είναι από τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν. 

«Παραμένουν υψηλή προτεραιότητα τα σχολεία. Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται ελαφρά την καρδία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για το ίδιο ζήτημα μίλησε και η Βάνα Παπαευαγγέλου: «Η επαναλειτουργία των σχολείων δεν αποτελεί στόχο για εκπαιδευτικούς λόγους αλλά και γενικότερα για την ψυχολογία και υγεία των παιδιών μας». Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών είπε: «Οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών είναι πολύ σημαντικοί. Πρώτοι προτεραιότητα παραμένουν οι ευπαθείς ομάδες».

Tην ίδια ώρα πρέπει να σημειωθεί ότι συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αλλά και άλλων συναρμόδιων υπουργών. Στη συνέχεια θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πιθανότατα στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιτροπή πέρα από τις φωνές που υποστηρίζουν πως το πρώτο κουδούνι πρέπει να χτυπήσει στις 8 Ιανουαρίου, σενάριο, το οποίο φαίνεται να προκρίνεται, υπάρχουν προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων και επιστροφή στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου ή στις 18 Ιανουαρίου. 

Πηγή: madata.gr