ΜΑΤ ρίχνουν δακρυγόνα σε γυναικόπαιδα εγκλωβισμένα από τις φωτιές στη Μόρια

0
58

Μόνο ντροπή μπορεί να αισθανθεί κανείς βλέποντας το βίντεο με τους πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ που έστειλε το υπουργείο ΠΡΟΠΟ άρον άρον στη Λέσβο, να πετούν δακρυγόνα και χημικά κατά αθώων ανθρώπων και μάλιστα γυναικών και παιδιών στην πλειοψηφία τους

Σε αυτό λοιπόν πρόσφυγες και μετανάστες, έχοντας μαζί τα παιδιά τους, προσπαθούν να απομακρυνθούν από το μέρος που ήταν ο καταυλισμός στην Μόρια, ωστόσο υπάρχει ένα μπλόκο της αστυνομίας που δεν τους αφήνει να περάσουν.

Εκεί λοιπόν, προκειμένου να τους απομακρύνουν, την ώρα που αριστερά και δεξιά τους υπάρχουν εστίας φωτιάς, αρχίζουν και ρίχνουν δακρυγόνα.

Σε ένα μέρος με δεκάδες παιδιά, ρίχνουν δακρυγόνα και τα μικρά αρχίζουν να κλαίνε γοερά, ενώ διακρίνονται αλλόφρονοι οι γονείς τους να προσπαθούν να τα προφυλάξουν, καλύπτοντας το πρόσωπό τους.

Είναι προσβλητικό για το ανιθρώπινο είδος “όργανα τα τάξης” εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές, να κάνουν ασκήσεις καταστολής σε ανθρώπους που έχουν έρθει από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά λόγω πολέμου ή ανείπωτης φτώχειας. Είναι ντροπή για όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά πρωτίστως για την ΕΕ που έχει αναγκάσει την Ελλάδα να λειτουργεί ως προκεχωρημένο φυλάκιό της και δεσμώτης για χιλιάδες πρόσφυγες που απλώς αναζητούν ένα δικαίωμα στην ελπίδα.

Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν τέτοιες πρακτικές από τα ΜΑΤ…

Πηγή: madata.gr