Μαθήτρια Γ΄Λυκείου: Για μια φορά συμμεριστείτε την αγωνία μας και μιλήστε!

0
396

«Δεχόμαστε την κρισιμότητα της όλης κατάστασης αλλά η ψυχολογία των περισσοτέρων μας δεν αντέχει άλλο, είμαστε καταρρακωμένοι, θελουμε μια απόφαση μια σίγουρη απόφαση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, την δικαιούμαστε και αυτή να μην είναι μείωση της διδακτέας ύλης».

Με επιστολή της στην ιστοσελίδα alfavita.gr, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να μειωθεί η ύλη, για την οποία μόχθησε, έκλαιγε κάθε βράδυ, έπαθε κρίσεις πανικού και έβλεπε εφιάλτες, αλλά απαιτεί να μην παίζουν πια με την ψυχολογία της. 

Ολόκληρη η επιστολή: 

Αφορμωμένη από τις επιστολές των συμμαθητών μου, τις οποίες διάβασα στο διαδίκτυο θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να εκφράσω την άποψη μου!

Είμαι και εγώ μια από τους πολλούς μαθητές της Γ´Λυκείου, της φετινής πληττόμενης Γ’ Λυκείου! Όπως όλοι έτσι και εγώ το μόνο πράγμα για το οποίο αγωνιζομουν και περίμενα τόσο καιρό ήταν οι <<αιώνιες>> πανελλήνιες! Ένα σύστημα ξεπερασμένο για την εποχή μας και ιδίως ψυχοφθόρο για τους μαθητές αλλά και τον περίγυρο τους σχεδόν σε όλο το λύκειο,εφόσον ήδη από την Α’ Λυκείου ο καθένας μας προετοιμάζεται για εκείνη την <<καταραμένη>> ώρα που θα καθορίσει την ζωή του στον επαγγελματικό τομέα κυρίως! Και ενώ αυτή η ώρα φαίνεται να πλησιάζει και σφίγγω τα δόντια λέγοντας στον εαυτό μου ότι μπορείς να αντέξεις λίγο ακόμη φτάσαμε στο τέλος, ξαφνικά την 10η Μαρτίου του 2020 όλα ανατρέπονται! Το τόσο κοντινό φαντάζει και πάλι μακρινό και συν της άλλης αβέβαιο και απροσδιόριστο! Για μια ακόμη φορά είμαστε τα θύματα και τα πειραματόζωα που ακροβατούμε τόσο καιρό σε ένα τεντωμένο σχοινί. Είμαστε αποδέκτες όλων των αλλαγών που συμβαίνουν από την Β´Λύκειου, κανείς μας δεν μίλησε, κανείς μας δεν αντιστάθηκε αλλά φτάνει πια το ποτήρι ξεχείλισε! Βρισκόμαστε δυο μήνες πριν τις εξετάσεις να παίζουμε με τις πιθανότητες!Για την αρχή της αβέβαιοτητας να απευθυνθείτε στον Heisenberg όχι σε μαθητές τις Γ´Λυκείου! Δεχόμαστε την κρισιμότητα της όλης κατάστασης αλλά η ψυχολογία των περισσοτέρων μας δεν αντέχει άλλο, είμαστε καταρρακωμένοι, θελουμε μια απόφαση μια σίγουρη απόφαση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, την δικαιούμαστε και αυτή να μην είναι μείωση της διδακτέας ύλης!

Προσωπικά δεν θα ήθελα να μειωθεί η ύλη μια υπερβολικά ογκώδης ύλη για την οποία μόχθησα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα για να καλύψω, μια ύλη που μου στέρησε το χαμόγελο μου, με κατάντησε παρανοϊκή, να κλαίω κάθε βράδυ,να αντιμετωπίζω τις κρίσεις πανικού,να βλέπω εφιάλτες και να προσπαθώ να ανταπεξέλθω! Δεν επιθυμώ την αφαίρεση της δεν θα με χαροποιήσει δεν θα με ελαφρύνει και δεν θα με ηρεμήσει, μόνο επιπλέον άγχος θα μου προσθέσει! Κάποιο θα με πουν τρελή το δέχομαι! Ίσως και να είμαι αλλά αυτή είναι η δίκη μου προσωπική οπτική και δεν την αλλάζω! Επιπρόσθετα για μια ακόμη φορά δείχνουμε την γελοιότητα μας, θεωρώ αστείο το γεγονός ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σίγουρα 2 μηνών μπορεί και παραπάνω, το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών σχολείων στερεί σε ειδικότητες πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων! Που είναι λοιπόν το υπουργείο παιδείας εκείνη την στιγμή;

Πως δείχνει το ενδιαφέρον του; Ξέρουμε φυσικά αδιαφορεί και κάνει τα στραβά μάτια σε μια τέτοια κατάσταση! Όχι εκεί δεν κρίνεται αναγκαία η μείωση της ύλης, δυο μήνες πριν της εξετάσεις όμως κρίνεται! Έτσι αποφασίζουν οι <<ειδικοί>> , οι ίδιοι ειδικοί που καθημερινά εξευτελίζουν την ελληνική <<παιδεία>> και το ελληνικό σχολείο με τις δράσεις τους! Σεβαστείτε και ακούστε τουλάχιστον έστω και μια φορά την άποψη μας, έχουμε αγανακτήσει δεν αντέχουμε άλλο μην μας αγνοείτε!Απαιτούμε άμεση απόφαση του τι πρόκειται να συμβεί ό,τι και αν είναι αυτό! Μην παίζεται άλλο με την ψυχολογία μας, για μια φορά συμμεριστείτε την αγωνία μας και μιλήστε!
Μια εκ των πολλών

Πηγή: madata.gr