Μαζική παρέμβαση στο Facebook της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

0
45

Μαζική παρέμβαση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στην επίσημη σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook, με πολλούς χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να ανεβάζουν σχόλια υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πολλοί εξ αυτών επικαλούνται τόσο τον θεσμικό της ρόλο όσο και την ιδιότητα της ως νομικού, ζητώντας της να μην επιτρέψει να έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας.

Αναρτήσεις έχουν μάλιστα πραγματοποιηθεί από καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, πολιτικά στελέχη, στελέχη ΜΚΟ, μεταξύ άλλων. Χρήστες της πλατφόρμας διαμαρτυρήθηκαν, πάντως, πως οι διαχειριστές της σελίδας της ΠτΔ έσβησαν κάποια σχόλια, χωρίς αυτά να περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σχολίασε σχετικά:

«Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως ιδιωτης έχει κάθε δικαιωμα να σβήνει σχόλια στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει κανένα δικαιωμα να σβήνει τα σχόλια χιλιάδων πολιτών που ζητούν εφαρμογή του νόμου για τον απεργό πείνας Κουφοντίνα.

Είναι μια συμπεριφορά αυταρχική και αντιδημοκρατική που καθόλου δεν τιμά την πρώτη πολίτη (και δικαστικό) αυτής της χώρας. Και διερωτώμαι πως αισθάνεται η πρώτη γυναίκα στο ύπατο αυτό αξίωμα που θα ρυπάνει την υστεροφημία της με τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας και δίψας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα».

Επισημαίνεται πως παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν πολλοί νομικοί, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά την οποία «η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό».

ieidiseis

Πηγή: madata.gr