Με δάκρυα ο πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

0
118

Μια συγκινητική στιγμή κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, κατά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες που βρίσκονται στη χώρα για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, τη στιγμή που πλησίασε το μνημείο για να καταθέσει στεφάνι (Δείτε στο 16ο λεπτό).

Στην ομιλία του χθες ο πρίγκιπας Κάρολος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «…σήμερα, όπως και το 1821, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν τεράστια διαφορά στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια. Όπως ακριβώς οι ιστορίες μας είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, έτσι είναι και το μέλλον μας. Με αυτό το πνεύμα, αύριο, οι Βρετανοί φίλοι σας θα σταθούμε δίπλα σας για άλλη μια φορά και θα αισθανθούμε μεγάλη υπερηφάνεια με την αφυπνιστική προτροπή του Διονύσιου Σολωμού: Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!».

Πηγή: madata.gr