Με κόσμο ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας

0
121

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) ανακοίνωσε ότι θα κάνει αποδεκτό το αίτημα των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ, για τον επαναπρογραμματισμό του ήδη αναβληθέντα τελικού κυπέλλου, για τότε που ο κορονοϊός δεν θα αποτελεί πλέον απειλή, έτσι ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί με την παρουσία οπαδών.

Ο πρώτος τελικός των δύο φημισμένων ομάδων της χώρας των Βάσκων, ήταν προγραμματισμένος για τις 18 Απριλίου στη Σεβίλη, μέχρι που στο σύνολό του το ποδόσφαιρο έβαλε «λουκέτο» τον Μάρτιο, λόγω της φονικής εξάπλωσης του ιού στην Ισπανία.

Οι διοργανωτές είναιο πεπεισμένοι ότι η σεζόν στην LaLiga μπορεί να επαναρχίσει στα μέσα Ιουνίου με τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, με τους οπαδούς να μην αναμένεται να επιστρέψουν στις εξέδρες μέχρι το 2021! Ωστόσο, οι φιναλίστ του Copa del Rey, δεν επιθυμούν η γιορτή αυτή να πραγματοποιηθεί σε άδεια γήπεδα και είναι πρόθυμοι να περιμένουν όσο κι αν χερειαστεί, ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι οι φίλαθλοι θα απολαύσουν τον τελικό. 

«Οι πρόεδροι των Αθλέτικ και Σοσιεδάδ, μετά από σύσκεψη με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, συμφώνησαν να ζητήσουν τη διεξαγωγή του τελικού με την παρουσία οπαδών σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία θα συμφωνηθεί και από τις τρεις πλευρές» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο συλλόγων.

Η RFEF έκανε γνωστό ότι συμφώνησε «με όλη την καρδιά της» με την επιθυμία των φιναλίστ για την παρουσία θεατών: «Το τρόπαιο με το μεγαλύτερο κύρος και παράδοση στο ισπανικό ποδόσφαιρο αξίζει έναν τελικό με κόσμο στις εξέδρες» αναφέρει η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η RFEF είναι ευγνώμων για την απόφαση που έλαβαν οι δύο σύλλογοι και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο τελικός θα πραγματοποιηθεί ως μία επίσημη διοργάνωση στην κατάλληλη στιγμή, είτε μέσα στο 2020, είτε το 2021 και πριν από τον τελικό της επόμενης περιόδου», καταλήγεη το κείμενο της ομοσπονδίας.

Πηγή: madata.gr