Με προσωπικές κυρώσεις σε Μπάιντεν και Μπλίνκεν απαντά η Ρωσία

0
41

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η Μόσχα σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων στο εγγύς μέλλον, τονίζοντας παράλληλα ότι διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον
Κυρώσεις προσωπικά κατά του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν του υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν και άλλων αξιωματούχων των ΗΠΑ, επέβαλε η Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι κυρώσεις αφορούν τους Μπάιντεν, Μπλίνκεν, τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, τον διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης το όνομα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω Αμερικανών στη Ρωσία.

Ωστόσο στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι επίσημες σχέσεις με την Ουάσινγκτον διατηρούνται και αν χρειασθεί, είναι βέβαιο ότι οι υψηλού επιπέδου επαφές με τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα θα γίνουν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υποργείο Εξωτερικών, η Μόσχα σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων στο εγγύς μέλλον, τονίζοντας παράλληλα ότι διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και της συζύγου του, καθώς και Ρώσων ιδιωτών και οντοτήτων, για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: madata.gr