Με προβλήματα η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων – Κίνηση στους δρόμους

0
101

Από το πρωί της Δευτέρας έχει ξεκινήσει η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την Τροχαία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή τους και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Λίγο μετά τις 18.30, η κίνηση είναι αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα από τον Ισθμό μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ χαμηλές ταχύτητες παρατηρούνται από τα Μέγαρα μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας όπου η κίνηση διεξάγεται σημειωτόν.

Στην Αθηνών – Λαμίας καθυστερήσεις παρατηρούνται στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της λίμνης Υλίκης, ενώ χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις γίνει η διέλευση των οχημάτων στα διόδια των Αφιδνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυτοκίνητα που πέρασαν μέχρι τις 18.30 από διόδια Αφιδνών, ανέρχονται σε 32.371, ενώ από τα διόδια Ελευσίνας σε 42.000.

Όσο περνούν οι ώρες ωστόσο αναμένεται αυξημένη ροή οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα και στις εισόδους της πόλης καθώς η έξοδος για το φετινό Πάσχα ήταν μεγαλύτερη και από αυτήν του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Πηγή: madata.gr