Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 30-39 ετών με το AstraZeneca

0
24

Ανοίγει Μεγάλη Τρίτη η  πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοιού για ηλικίες 30-39 ετών, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Δίνεται η δυνατότητα να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για τους νέους συνανθρώπους μας, τη μία ημέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και την επόμενη ημέρα να αρχίσουν να εμβολιάζονται

Δίνεται η ευκαιρία μετά τη δυνατότητα που έχουμε κάποιων αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca να μπορέσουμε και σε πιο νεαρές ηλικίες νωρίτερα απ’ ότι είχε υπάρξει με την προτεραιοποίηση, δηλαδή με πρώιμη πρόσβαση, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούν”. Συμπλήρωσε πως παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και των υπόλοιπων ηλικιών με όλα τα εμβόλια.

 “για να μπορέσει να γίνει όλο αυτό το πρόγραμμα φέρνουμε νομοθετική διάταξη στη Βουλή τις επόμενες ημέρες που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί εκτός από τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία και σε ιδιωτικά πολυιατρεία και σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια”, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα επεκταθεί και ο χρονικός ορίζοντας του εμβολιασμού, δηλαδή θα γίνονται εμβολιασμοί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, αλλά και Σάββατα και Κυριακές. Για αυτές τις υπερωρίες του προσωπικού θα οριστεί και το ανάλογο αντίτιμο, όπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.  

Πηγή: madata.gr