Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας

0
49

Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Αν όμως το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους, είπε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη είναι η θέση της Ευρώπης. «Εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός εξήγησε πως το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. «Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά», τόνισε.

Σχετικά μια το φυσικό αέριο μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί. Όπως εξήγησε ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. «Η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους», ήταν τα λόγια του.

Ανέφερε ακόμα ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Πηγή: madata.gr