Μενδώνη για το κτήμα του Τατοΐου: Ενάμιση χρόνο μετά δεν έχουν καθαρίσει τα καμένα

0
14

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται και προστατεύει τη δημόσια περιουσία καταδεικνύει η δήλωση της Λίνας Μενδώνη σχετικά με το κτήμα του Τατοΐου, ενόψει της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Με τη δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού αποκάλυψε ότι τα καμένα από το κτήμα, μετά τη μεγάλη φωτιά το καλοκαίρι του 2021 δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα και πως αυτό γίνεται τις τελευταίες ώρες ακριβώς λόγω του θανάτου του τέως βασιλιά.

«Βεβαίως, όταν ο τέως βασιλέας των Ελλήνων εισήχθη στο νοσοκομείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, κινήθηκε ώστε να επισπεύσει την απομάκρυνση αυτής της ύλης από τον χώρο του κοιμητηρίου», είπε η Λίνα Μενδώνη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Η υπουργός Πολιτισμού παραδέχθηκε, επίσης, ότι και το κοιμητήριο του Τατοΐου ανήκει στο ελληνικό κράτος και όχι στην οικογένεια του τέως όπως επί ημέρες αφηνόταν να εννοηθεί. Είπε, επίσης, ότι το κοιμητήριο θα φρουρείται από αστυνομικούς.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Τατόι είναι προφανές ότι και το κοιμητήριο θα προστατευτεί. Αλλά ήδη και η αστυνομία έχει ενισχύσει, κατά πολύ, τον αστυνομικό σταθμό για να εμποδίσει τους βανδαλισμούς», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη.

Αναφερόμενη στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας που βρίσκεται στο κοιμητήριο η υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «μέχρι την Κυριακή το βράδυ, τη Δευτέρα το πρωί, θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση ενός βουνού, το οποίο έχει καεί και έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου, ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει τον χώρο της ταφής, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα».

Εν ολίγοις έπρεπε να πεθάνει ο τέως βασιλιάς για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να είναι τουλάχιστον σε αξιοπρεπή κατάσταση και σίγουρα αρκετά μακριά απ’ αυτή που προβλέπει το project ανάπλασης, το οποίο συζήτησαν τον περασμένο Νοέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας.

Πηγή: madata.gr