Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία φέτος

0
54

Δεν θα υπάρξουν ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία φέτος, αλλά οι οικογένειες θα πρέπει να είναι σε θέση να συναντηθούν τα Χριστούγεννα, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα μήνυμα που είχε σκοπό να καθησυχάσει τους γερμανούς καθώς τέθηκε σε ισχύ lockdown ενός μηνός με αφορμή την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Το lockdown, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο εστιατορίων, γυμναστηρίων και θεάτρων, ήταν απαραίτητο για την προστασία του συστήματος υγείας της Γερμανίας, δήλωσε η Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των ατόμων με τον ιό σε μονάδες εντατικής θεραπείας είχε διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες.

“Το φως στο τέλος της σήραγγας είναι πολύ μακριά”, είπε σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά με πιο ελπιδοφόρο τόνο από ό, τι όταν παρουσίασε τα μέτρα για το lockdown την περασμένη Τετάρτη, η καγκελάριος είπε επίσης ότι εάν οι Γερμανοί μειώσουν τις επαφές μεταξύ τους το Νοέμβριο, τότε θα μπορούν να κάνουν περισσότερα τα Χριστούγεννα.

“Θα είναι Χριστούγεννα υπό συνθήκες κορονοϊού, αλλά δεν πρέπει να είναι μοναχικά”

“Θα είναι Χριστούγεννα υπό συνθήκες κορονοϊού, αλλά δεν πρέπει να είναι μοναχικά Χριστούγεννα”, είπε ξ γερμανίδα καγκελάριος..

“Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλα πάρτι της Πρωτοχρονιάς, αλλά τα βασικά μέλη της οικογένειας θα μπορούν να επισκέπτονται το ένα το άλλο, ίσως με προστατευτικά μέτρα”, είπε χαρακτηριστικά και δίνοντας ένα παράδειγμα υπογράμμισε ότι μπορεί να επιτραπεί στις οικογένειες να επισκέπτονται παππούδες μετά από λίγες ημέρες “προ-καραντίνας”.

Η Γερμανία διατήρησε τα ποσοστά μόλυνσης και θανάτων κάτω από εκείνα πολλών γειτονικών χωρών στην πρώτη φάση της κρίσης στις αρχές του 2020, αλλά όπως και το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης αντιμετωπίζει τώρα ένα δεύτερο κύμα με ρεκόρ ποσοστών μόλυνσης.

10.530 νεκροί στη Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε το τελευταίο 24ωρο κατά 12.097 σε 545.027, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), της κύριας υπηρεσίας μολυσματικών ασθενειών της Γερμανίας. Οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 49 σε 10.530, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτήν την ταχεία εξάπλωση του ιού να κατακλύσει το σύστημα υγείας μας”, δήλωσε η Μέρκελ στις εισαγωγικές παρατηρήσεις στις οποίες υπερασπίστηκε το lockdown έναντι των σκεπτικιστών.

“Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, θα πρέπει να περιορίσουμε τις ιδιωτικές επαφές”, είπε, προτού προσθέσει: “Δεν θέλω απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γερμανία εάν μπορούμε να την αποφύγουμε”.

Πηγή: madata.gr