Μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ομάδας 18-30 ετών

0
25

Μέσα στον Μάιο πιθανώς να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό  της ηλιακής ομάδας 18-30 ετών.
 
«Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς  και της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών» δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, και επανέλαβε με τη σειρά της να εμβολιαστούν νωρίς οι νεαρότερες ηλικίες και όσοι πολίτες είναι πιο κινητικοί για να βλέπουν τους οικείους τους.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Ράπτη, μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε πως «είναι απολύτως ασφαλές» και μίλησε για «απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια». «Οι ηλικίες 40-44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» υπενθύμισε.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης πρότεινε από την πλευρά του περισσότερες ελευθερίες για τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, όπως έγινε στις ΗΠΑ, όπου πλέον οι εμβολιασμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες.

«Μπορούμε να αρχίσουμε να δίνουμε τις ελευθερίες που αξίζουν και είναι ασφαλείς, στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή μια παρέα έξι ατόμων να βρεθεί σε κανονικό χώρο χωρίς να παίρνουν κάποιο μέτρο» είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Πηγή: madata.gr