Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα για 9 χώρες της Αφρικής – Σε ισχύει από το Σάββατο

0
20

Έκτακτα μέτρα για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα,  για 9 χώρες της Αφρικής, σε μια προσπάθεια προφύλαξης της χώρας μας από την νέα μετάλλαξη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων  

Τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή  από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου για 9 χώρες της Νότιας Αφρικής.

Αυτές είναι

Μποτσουάνα,Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι

Ποια μέτρα θα ισχύουν

 -Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

-Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

-Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).

-Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (Rapid Antigen Test).

Επισημαίνουμε ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες. Τα ανωτέρω ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06.00 π.μ. 

Πηγή: madata.gr