Μετάλλαξη κορονοϊού το 20% στα νέα κρούσματα της Ιταλίας

0
44

Η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ιταλία, καθώς καταγράφεται στο 20% των νέων κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες της γείτονα χώρας τονίζει ότι μπορεί προς το παρόν να μην έχει καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων, αλλά εκφράζουν ανησυχίες ότι οι μολύνσεις, λόγω της συγκεκριμένης μετάλλαξης, μπορεί να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, η βρετανική μετάλλαξη εντοπίστηκε περίπου στο 20% των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε βάσει δείγματος 3.600 κρουσμάτων, από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η βρετανική μετάλλαξη εντοπίστηκε, κυρίως, στις περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας.

Επίσης, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου η Ιταλία κατέγραψε 12.956 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ακόμη 336 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 310.994 διαγνωστικά τεστ, το 4,1% ήταν θετικό στον ιό SARS Cov-2. Την Τετάρτη (10/2) τα κρούσματα ήταν 10.630, με 422 θανάτους.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με κορονοϊό είναι δώδεκα λιγότεροι από την προηγούμενη ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι κατά 232 λιγότεροι.

Η μόνη περιοχή της Ιταλίας η οποία σήμερα δεν κατέγραψε νέες μολύνσεις είναι η μικρή βορειοανατολική περιφέρεια της Βάλε Ντ΄Αόστα.

Από την αρχή της πανδημίας, τέλος, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 92.338 άνθρωποι.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr