Μεθώνη: Μυστήριο με το ζευγάρι Αμερικανών που αγνοούνται – Θέλει να ανοίξει τη διαθήκη η κόρη

0
18

Όσο οι μέρες περνούν, οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανό το ηλικιωμένο ζευγάρι Αμερικανών που εξαφανίστηκε από τη Μεθώνη, σβήνουν.

Οι Ρόμπινσον δεν έχουν δώσει κανένα ίχνος ζωής από τις 23 Ιανουαρίου που μίλησαν τελευταία φορά με την κόρη τους που ζει στις ΗΠΑ. Από τότε, δεν έχει εντοπιστεί πουθενά ούτε το αυτοκίνητό τους.

«Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε τίποτα, πάρα τις προσπάθειες της υπηρεσίας, της αστυνομίας και των εθελοντών».

Στις 8 Φεβρουαρίου ενεργοποιήθηκε το Silver Alert με τη φωτογραφία του ζευγαριού και τη διευκρίνιση πως λείπει και το μπλε αυτοκίνητό τους. Ένα αυτοκίνητο που όπως φαίνεται χρησιμοποίησαν όταν χάθηκαν τα ίχνη τους από τη Μεθώνη.

«Σίγουρα έχουν μετακινηθεί από το σπίτι τους με το αυτοκίνητό τους, δεν έχει βρεθεί».

Θέλει να ανοίξει τη διαθήκη η κόρη
Σύμφωνα με τους ανθρώπους που αναζητούν το ηλικιωμένο ζευγάρι, οι έρευνες, οι φωτογραφίες που υπάρχουν στον κοινωνικό συναγερμό και τα social media της 80χρονης Λουκρίσια, δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα που έχουν σήμερα.

«Η κυρία Ρόμπινσον δεν έχει καμία σχέση με τη φωτογραφία που έχουμε αναρτήσει, είναι πολύ περισσότερο γερασμένη, δε φοράει την περούκα της αλλά φοράει ένα τσεμπέρι στο κεφάλι, υπάρχει καμπούρα έντονη».

Η κόρη τους από την πρώτη στιγμή θεώρησε πως οι γονείς της είναι νεκροί. Τώρα προσπαθεί να κινήσει τις διαδικασίες για το άνοιγμα της διαθήκης, χωρίς βέβαια οι ηλικιωμένοι με καταγωγή από τις ΗΠΑ, να θεωρούνται νεκροί από τις Αρχές.

«Καταρχάς πρέπει το ζευγάρι να κηρυχθεί άφαντο, αυτό για να γίνει σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Γίνεται μετά από μία 5ετία εφόσον δεν έχει βρεθεί τίποτα από αυτούς τους ανθρώπους».

Η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού, μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έκανε έκκληση για βοήθεια πριν από δύο εβδομάδες, με την ελπίδα κάποιος να της μεταφέρει νεότερα για τους γονείς της.

«Βοηθήστε με απλώς να φέρω πίσω σε εμένα τους γονείς μου. Όπως και αν είναι».

Οι Αρχές προσπαθούν ακόμα να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστήριας εξαφάνισης όσο οι έρευνες στη Μεσσηνία φαίνεται να μην αποδίδουν καρπούς και οι ελπίδες να λιγοστεύουν με το πέρασμα του χρόνου.

Mega.com

Πηγή: madata.gr