Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από τον κορονοϊό θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

0
43

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑϊ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικότερα, ο κ Πέτσας ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, πέρα από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν.

Τόνισε παράλληλα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Όταν παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μετρά να στηρίξουμε και οικονομία, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω, είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι ανάμεσα στα μέτρα που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχεα πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Όσον αφορά τα αναδρομικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτβρίου και Δεκεμβρίου.

Ανέφερε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

Ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί, τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε νοικοκυριά και εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες.

“Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακλουθούμε” είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως “Η μάσκα αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε την διασπορά”

Σε ο,τι αφορά το εμβόλιο ο κ. Πέτσας τόνισε οτι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι.

“Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός” ξεκαθάρισε.

“Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μετρά” υπογράμμισε.

Μέτρα στήριξης: Κούρεμα ενοικίων, χαμηλότοκα δάνεια, νέα ρύθμιση χρεών στην εφορία

Πηγή: madata.gr