Μεξικό: Περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι σε χαλυβουργία έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό

0
72

Τουλάχιστον 21 εργαζόμενοι σε χαλυβουργία που ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο ArcelorMittal στην πόλη Λάσαρο Κάρδενας, σημαντικό λιμάνι του Μεξικού, υπέκυψαν στην COVID-19, ανακοίνωσε μεξικανικό συνδικάτο εργαζομένων στη χαλυβουργία χθες Σάββατο.

Ανάμεσα στα θύματα είναι εργάτες, συμβασιούχοι και προμηθευτές του εργοστασίου, τόνισε ο Κάρλος Σολόριο, γενικός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ομοσπονδίας συνδικάτων στα ορυχεία, τα μεταλλεία και τη μεταλλουργία.

«Όλοι τους εργάζονταν για την εταιρεία», σημείωσε ο Σολόριο μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι εννέα από τους θανόντες ήταν μέλη του συνδικάτου, πρόσθεσε.

Στην ArcelorMittal, τη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου, δεν ήταν διαθέσιμος αμέσως κάποιος εκπρόσωπος για να σχολιάσει τις πληροφορίες για τους θανάτους, τους οποίους αποκάλυψε ο πρόεδρος του συνδικάτου, ο Ναπολεόν Γκόμες, γερουσιαστής εκλεγμένος με το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με τον Σολόριο, οι 21 θάνατοι έχουν καταγραφεί από τον Απρίλιο και εκτιμάται πως οι εργαζόμενοι μολύνθηκαν εκτός εργοστασίου, με δεδομένους τους αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας που εφαρμόζει η πολυεθνική.

Το εργοστάσιο απασχολεί πάνω από 7.000 ανθρώπους, κατά τους υπολογισμούς του συνδικάτου.

Η ArcelorMittal ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει σε δωρεές προς τις αρχές της πόλης Λάσαρο Κάρδενας, στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, για να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με σχεδόν 43.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 385.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το Μεξικό κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας. Στη Λάσαρο Κάρδενας, τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 139 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός επί συνόλου 2.651 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πηγή: madata.gr