Μιχαηλίδου: Στηρίζουμε ενεργά τους ευάλωτους

0
65

Στηρίζουμε ενεργά τους ευάλωτους» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εγκαινιάζοντας το μεσημέρι το δημοτικό βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό Εορδαίας, εντός του χώρου του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, στην Πτολεμαΐδα.

Η κ. Μιχαηλίδου, επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση φροντίζει για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών «για όλους τους ευάλωτους και ανάμεσα σε αυτούς και για τα παιδιά», διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά όχι μόνο τα παιδιά που χρήζουν κοινωνικής προστασίας, ή φιλοξενούνται σε δομές και σε ιδρύματα, αλλά και όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος, ή περιοχής της χώρας στην οποία κατοικούν.

Υπογράμμισε, ειδικότερα, ότι περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα «Κυψέλη» του υπουργείο Εργασίας, το οποίο αφορά νέες θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, με την ενίσχυση τους με κατάλληλα επιμορφωμένο προσωπικό και με όλα τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία για την ασφαλή παραμονή και τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες τους, όπως επίσης και την «πρώιμη διάγνωση» νοητικών, μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών σε παιδιά, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας τους.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε και σε δράσεις πρόληψης και φροντίδας για την τρίτη ηλικία, σε δομές και ιδρύματα μέσα στην πανδημία, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εμφάνισης του κορονοϊού και με εντολή του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό τον τομέα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η χώρα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. αναφορικά με τα θύματα από την πανδημία σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός, ο νομός Κοζάνης είναι ανάμεσα στις περιοχές που θα ενταχθούν στην δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος του «Προσωπικού Βοηθού», με σκοπό να λάβουν υποστήριξη τόσο τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή, όσο και οι οικογένειες τους. Σημείωσε, τέλος, ότι τα σχολικά γεύματα στο νομό παρέχονται κανονικά και θα συνεχιστούν επίσης απρόσκοπτα, μετά και την ανανέωση της σχετικής σύμβασης.

Στο έργο που επιτελείται από την κυβέρνηση, ειδικότερα στα πεδία της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, εξήρε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βουλευτής Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συγχαίροντας τους αρμόδιους υπουργούς και την αυτοδιοίκηση για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προβλημάτων και την ίδρυση του δημοτικού βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού, εντός του χώρου του νοσοκομείου.

Χαιρέτισαν, επίσης, οι τοπικοί βουλευτές, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Γεώργιος Αμανατίδης (ΝΔ) και Καλλιόπη Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ), ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου. Την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας εκπροσώπησαν οι αντιπεριφερειάρχες, Αικατερίνη Δαδαμόγια και Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του δημοτικού βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού Εορδαίας, που ήδη παρέχει τις υπηρεσίες του από το φθινόπωρο του 2021, τονίζοντας ότι εξυπηρετεί εκτός από τα παιδιά των εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα παιδιά ευρύτερα της πόλης και της γύρω περιοχής. Ευχαρίστησε για την συνεργασία τα συναρμόδια υπουργεία, την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητος και ακολούθησαν τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού Εορδαίας από την υφυπουργό.

Η κ. Μιχαηλίδου, θα περιοδεύσει στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, όπου θα έχει συναντήσεις με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τη δομή αυτισμού «Ταξιδευτές της Ελπίδας», στον ‘Αργιλο Κοζάνης και το βράδυ θα έχει συνάντηση με τα παιδιά και τη διοίκηση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» στη Φλώρινα, όπου παρέχεται ειδική φροντίδα, αντίστοιχα, σε παιδιά με αυτισμό και σε παιδιά με αναπηρίες, με στόχο την ομαλότερη μαθητική και κοινωνική τους ένταξη.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr