Μίκαελ Σουμάχερ: Πώς είναι η ζωή του, οκτώ χρόνια μετά το ατύχημα

0
71

Μίκαελ Σουμάχερ ήταν ανέκαθεν αγαπητός, από φίλους και αντιπάλους. Και ασφαλώς δεν σταμάτησε ποτέ να απασχολεί την κοινή γνώμη, ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του πριν οκτώ χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ έκανε σκι στις Άλπεις. Τώρα, ο τέως πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, μπαίνει ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην δημοφιλή streaming πλατφόρμα του Netflix το ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην ζωή και τις επιτυχίες του γερμανού πιλότου.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να είναι άκρως συγκινητικό, καθώς δεν εστιάζει μόνο στα επιτεύγματα του Σουμάχερ στην πίστα, αλλά και στην ζωή του Γερμανού με την οικογένειά του και την σύζυγό του που δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό του. Με αφορμή το ντοκιμαντέρ αυτό, η Κορίνα Σουμάχερ, σε μια από τις εξαιρετικά σπάνιες συνεντεύξεις της, μίλησε για το πώς είναι η ζωή δίπλα στον «Σούμι» τα τελευταία οκτώ χρόνια και καθώς αυτός δεν έχει αναρρώσει πλήρως από το ατύχημα, και παρόλο που πλέον δεν βρίσκεται σε κώμα, εξακολουθεί να λαμβάνει ακόμα θεραπεία για τον εγκέφαλό του.

«Μου λείπει κάθε μέρα. Όχι μόνο σε μένα, αλλά και στα παιδιά, την οικογένεια, τον πατέρα του, όλους γύρω του. Σε όλους λείπει ο Μίκαελ. Αλλά αυτός είναι πάντα εκεί, αν και με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με πριν», παραδέχθηκε στη συνέντευξή της. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε τα πάντα για να βελτιώσουμε την κατάστασή του, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι ο ίδιος είναι άνετα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Ως οικογένεια, προσπαθούμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας όπως θα ήθελε ο Μίκαελ. Η ζωή συνεχίζεται. Μας προστάτευε πάντα και τώρα εμείς προστατεύουμε αυτόν».

Όσον αφορά στο ίδιο το ατύχημα, επεσήμανε με νόημα: «Ποτέ δεν κατηγόρησα τον Θεό γι’ αυτό που συνέβη. Ήταν απλώς κακή τύχη: θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε», απάντησε, ενώ σχετικά με την μυστικότητα με την οποία καλύπτεται η ζωή του Γερμανού εδώ και οκτώ χρόνια, απάντησε: «Τα εν οίκω μη εν δήμω, μας έλεγε πάντα. Είναι σημαντικό για μένα να μπορέσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο περισσότερο γίνεται».

Στη συνέντευξη μίλησε και ο γιος του Σουμάχερ, Μικ, πιλότος της Haas και ο ίδιος [σ.σ: το ζευγάρι έχει και μια κόρη, την Τζίνα, η οποία μιλάει στο ντοκιμαντέρ], παραδεχόμενος ασφαλώς το πώς τον έχει επηρεάσει η απώλεια της πλήρους επικοινωνίας με τον πατέρα του:

«Μετά το ατύχημα, οι στιγμές που έχουν όλοι με τους γονείς τους δεν υπάρχουν ή υπάρχουν σε μικρότερο βαθμό και αυτό πιστεύω πως είναι λίγο άδικο. Πιστεύω πως ο πατέρας μου κι εγώ θα καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλον, γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της Φόρμουλα 1, και θα συζητούσαμε πολλά για αυτό».

Η συγκλονιστική αποκάλυψη για το ατύχημα
 
Όπως αποκαλύπτεται στο ντοκιμαντέρ, η ίδια η Κορίνα παραδέχεται ότι ο Μίκαελ πριν το ατύχημα είχε ένα προαίσθημα. Όπως λέει η ίδια, εκείνη την μοιραία ημέρα της 29ης Δεκεμβρίου του 2013, είχε δει τον κίνδυνο στο χιονοδρομικό κέντρο και ήθελε να φύγει.

«Λίγο πριν γίνει το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις, μου είχε πει “το χιόνι δεν είναι κατάλληλο. Μήπως να πηγαίναμε στο Ντουμπάι για ελεύθερη πτώση;”», αποκάλυψε η Κορίνα Σουμάχερ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το γιατί τελικά δεν έφυγαν από την συγκεκριμένη πίστα.

«Πάντα ολοκλήρωνε τους αγώνες του στη Φόρμουλα 1 ασφαλής και γι’ αυτό πίστευα ότι είχε κάποιους φύλακες αγγέλους και τον πρόσεχαν. Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι ο Μίκαελ θα μπορούσε να πάθει κάτι», πρόσθεσε.

Πέρα από τα μέλη της οικογένειάς του, στο ντοκιμαντέρ μιλάει επίσης ο αδερφός του, Ραλφ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς και άλλα πρόσωπα που έχουν συνεργαστεί με τον Γερμανό πιλότο.

newsbeast

Πηγή: madata.gr