Μίλτος Τεντόγλου για την τραγωδία στα Τέμπη: Ντρέπομαι να μιλήσω

0
46

Χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό εμφανίσθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην οδύνη των συγγενών, δυσκολεύτηκε να μιλήσει: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να πω κάτι, αλήθεια. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, ότι εμείς εδώ και αγωνιζόμαστε, αλλά κανείς δεν μπορεί κάτι για να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Δεν ξέρω πού να αφιερώσω την νίκη».

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες φίλαθλοι στο στάδιο, λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν στο στάδιο και δημιούργησαν φανταστική κερκίδα, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Το εκτιμώ πολύ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος άλτης, που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα διαδοχικά πρωταθλήματα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός, ήταν και το πρωϊνό ξύπνημα. Προσπάθησα για το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άλμα, αλλά άκυρο. Συνήθως πηδάω περισσότερο στο πρώτο άλμα κι εάν ήταν βραδυνός ο αγώνας θα έκανα σίγουρα 8.50 μέτρα. Δεν είμαι ανίκητος, στα ευρωπαϊκά, οκ είμαι, αλλά σήμερα θα μπορούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλός εαυτός μου. Έτσι είναι οι αγώνες. Τα φαβορί χάνουν και τα αουτσάιντερ, μπορεί να κάνουν κάτι καλό».

Τέλος, οριοθετώντας τους επόμενους στόχους, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν σαφής: «Το Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο στην Βουδαπέστη».

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην Κωνσταντινούπολη, με τον προπονητή του Τεντόγλου, Γιώργο Πομάσκι να είναι βουρκωμένος.

πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr