Μητσοτάκης: Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι γυναίκες έχουν το θάρρος και τη δύναμη να τα καταγγείλουν

0
100

O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται με παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού για τα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα για τα πολλά ζητήματα έμφυλης βίας αλλά και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τις φιλοζωικές, τα αδέσποτα ζώα, εκπαιδεύουμε συνολικά την ελληνική κοινωνία για το τι σημαίνει να είναι κανείς φιλόζωος» είπε στο ξεκίνημα της εκπομπής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υγεία της αδελφής του που – όπως ανακοίνωσε ο ίδιος – πάσχει από καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο.

«Είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε όταν γνωρίζει ότι ένα δικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει καρκίνο ήθελα σε συνεννόηση με την ίδια να δείξω τη σημασία της πρόληψης. Μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα που έχει και το όνομα της προληπτικών μαστογραφιών. Ξέρω ότι υπάρχει πάντα φόβος: η απάντηση σε αυτό είναι ότι αν πρέπει να βρεις κάτι καλό είναι να το βρεις νωρίς.

Εντοπίσαμε 3000 καρκίνους από τις προληπτικές εξετάσεις σε πρώιμο στάδιο. Η μεγαλύτερη πιστοποίηση είναι οι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού» είπε χαρακτηριστικά.

Για γυναικοκτονίες και εξάλειψη έμφυλης βίας

«Είναι ένα σύνολο πρωτοβουλιών για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που πάντα υπήρχε. Οι γυναίκες έχουν το θάρρος πλέον να τα δημοσιοποιούν. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι γυναίκες έχουν το θάρρος και τη δύναμη να τα καταγγείλουν. Έχουμε στελεχώσει σειρά από κέντρα ενδοοικογενειακής βίας στα αστυνομικά τμήματα, στελεχωμένα σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες αστυνομικούς. Υπάρχει η γραμμή 15900 24ωρες το 24ωρο και θα έχουμε και την εφαρμογή panic button – κρυπτογραφημένη εφαρμογή στο κινητό ως γραμμή άμυνας αν γυναίκα πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr