Μητσοτάκης για Αγιά Σοφιά: Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο απ’ ό,τι όλοι οι Έλληνες

0
74

Όπως ήταν αναμενόμενο το ζήτημα της Τουρκίας, με φόντο τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί κυριάρχησε στις συζητήσεις και τα πηγαδάκια που στήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την εκδήλωση για την επέτειο των 46 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το πώς αισθάνθηκε βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία, απάντησε: “Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ό,τι όλοι οι Έλληνες”.

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Παναγιωτόπουλου

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνομιλία που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν συναντήθηκε στον κήπο του Μεγάρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι δυο τους μίλησαν για τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τι μαθαίνουμε;

Υπουργός Άμυνας: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους…

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Το Ορουτς Ρέις παραμένει αγκυροβολημένο;

Υπουργός Άμυνας: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναύσταθμους οι στόλοι. Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική…

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Eχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε (σ.σ.: δείχνοντας τον Αριστείδη Φλώρο, αρχηγό ΓΕΕΘΑ).

Με χιούμορ αντιμετώπισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και την ερώτηση δημοσιογράφου για το συμβούλιο.

Δημ.: Τελικά το κάνατε το συμβούλιο αρχηγών.

Φώφη Γεννηματά: (γελά)

Κυρ. Βελόπουλος: Εγώ το πρότεινα

Κυρ. Μητσοτάκης: Ήταν χωρίς πρακτικά.

Πηγή: madata.gr