Μητσοτάκης: Πέσαμε έξω στην εκτίμηση στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο εμείς, όλοι οι ειδικοί

0
30

Πέσαμε έξω στην εκτίμηση στη Θεσσαλονίκη, πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, όλοι οι ειδικοί, όλοι οι επιδημιολόγοι, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την πανδημία του κορονοϊού

Στην παραδοχή ότι στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα η κυβέρνηση έκανε λάθος εκτίμηση, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τριτολογία του.

«Παρά τις επιμέρους εντάσεις που συνοδεύουν το κοινοβουλευτικό διάλογο, ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν από την κυβέρνηση. Επισημαίνω κάποια. Πρώτον τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη; Το ερώτημα είναι εύλογο γιατί και αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σπίτι την πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας. Δεν θα απαντήσω στην κυρία Γεννηματά που με έψεξε επειδή δήθεν δεν άκουσα αυτά τα οποία είπε και με κατηγόρησε ότι δεν έκανα καμιά αυτοκριτική, ότι ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης, πιστεύω ότι έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Ναι, πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω στην εκτίμηση στη Θεσσαλονίκη, όχι στον τουρισμό, στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, όλοι οι ειδικοί, όλοι οι επιδημιολόγοι. Εκ των υστέρων λέμε ότι προφανώς θα έπρεπε να κάνουμε παρέμβαση νωρίτερα».

Πηγή: madata.gr