Μητσοτάκης: Πνεύμονας πρασίνου η ΠΥΡΚΑΛ – Μεταφέρονται εννέα υπουργεία

0
82

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το συγκρότημα των εγκαταστάσεων των εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού και μίλησε σε εκδήλωση για αξιοποίηση του χώρου.

O πρωθυπουργός σήμερα ανακοίνωσε την δημιουργία κυβερνητικού μεγάρου με μια σειρά από υπουργεία στήνεται στον χώρο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ.

«Είναι ένας χώρος 170 στρεμμάτων στο κέντρο του δήμου, περίκλειστος στον οποίο σήμερα απασχολούνται λίγο παραπάνω από 300 άτομα. Μια βιομηχανική παραγωγή η οποία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού. Και ταυτόχρονα μια δημόσια διοίκηση η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει δεκάδες νοικιασμένα κτήρια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στο κέντρο της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 
Παράλληλα, σημείωσε πως «προσφέρεται λοιπόν στην λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους».

 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση προβλέπει τη δημιουργία ενός καινούργιου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. «Μας δίνεται η δυνατότητα να αποδώσουμε 120 στρέμματα, 80 στρέμματα σε πάρκα και 40 στρέμματα σε κοινόχρηστους χώρους στους πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού» είπε.

Τα υπουργεία που θα μεταφερθούν είναι:

Υπουργείο Οικονομικών
Ανάπτυξης
Εργασίας
Ενέργειας
Υγείας
Εσωτερικών
Πολιτισμού
Τουρισμού
Αθλητισμού
Αγροτικής Ανάπτυξης

ieidiseis

Πηγή: madata.gr