Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι παραβρέθηκαν

0
55

Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο μνημόσυνο 40 ημερών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στις 10 Ιανουαρίου, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν υψηλοί προσκεκλημένοι.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Άννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Νωρίτερα στη Μητρόπολη έφτασαν οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη.

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Παράλληλα, έξω από την εκκλησία βρέθηκε συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος, ωστόσο οι σημερινές εικόνες δεν θύμισαν σε τίποτα εκείνες από την ημέρα της κηδείας. Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτισε τον κόσμο.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος προχώρησε η Αστυνομία και οι καλεσμένοι κάνουν τις μετακινήσεις τους με βαν. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την κηδεία, η είσοδος στον Ιερό Ναό δεν επετράπη σε κανένα μέσο ενημέρωσης.

Ακολουθεί καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr