Μόνο lockdown δεν θυμίζει η πλατεία Συντάγματος – Σαρωτικοί έλεγχοι

0
42

Σαρωτικοί αναμένεται να είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων ενώ μπλόκα έχουν στηθεί παντού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Ωστόσο, η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας το απόγευμα των Χριστουγέννων δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση lockdown.  Όπως μετέδωσε το Open TV, στην πλατεία Συντάγματος η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ πολύς είναι και ο κόσμος που βρίσκεται εκεί.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο φωνάζουν με τα μεγάφωνα στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί εκεί να απομακρυνθεί προκειμένου να μην συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού και να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι από τις 17:00  έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη Μοναστηράκι καθώς και ο σταθμός του ΗΣΑΠ Θησείο, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Ωστόσο, το μέτρο αυτό δεν απέφερε καρπούς. Μπορεί οι σταθμοί πράγματι να έκλεισαν, αλλά όπως μαρτυρούν οι εικόνες που μετέδωσε το Open, εκατοντάδες Αθηναίοι μαζεύτηκαν στο σημείο.

Μετά τις 22:00 οι έλεγχοι της Αστυνομίας αναμένεται να είναι σαρωτικοί καθώς θα υπάρχουν μπλόκα που θα σταματούν όλους τους οδηγούς προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Σημειώνεται ότι χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς σημειώθηκαν περισσότεροι από 85.000 έλεγχοι, 2,241 παραβάσεις και 18 συλλήψεις.

Πηγή: madata.gr