Μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός; Συζητήσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου

0
30

Σε φάση αναμονής για την γνωμάτευση της Επιτροπής Βιοθικής για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών βρίσκεται η κυβέρνηση.

«Δεν είναι ακριβώς θέμα χρόνου», ανέφερε ο Γιώργος Μαντέλας ο διευθυντής της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», που διευκρίνσε ότι «θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τον Αύγουστο ή στις αρχές Φθινοπώρου θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν με βάση τους νέους όρους και προϋποθέσεις».

Με επιχείρημα ότι «το σωστό πρέπει να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και όχι να επιβάλλεται σε αυτή» όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα. «Η κυβέρνησή λαμβάνοντας υπόψη την γνωμάτευσή της θα αποφασίσει με ευαισθησία αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια Υγεία», τόνισε συγκεκριμένα.

«Η χρήση των λέξεων που έκανε ο πρωθυπουργός ήταν πολύ προσεκτική. Φοβούνται την περίπτωση αγωγών σε περίπτωση βιασύνης.» σχολίασε ο διευθυντής της εφημερίδας τα «ΝΕΑ».

«Θα εξελιχθεί σε μονόδρομο», ανέφερε ο Γιώργος Μαντέλας. «Το καλοκαίρι θα περάσει, θα έρθει το φθινόπωρο θα χρειαστεί τα μαγαζιά να δουλέψουν σε κλειστούς χώρους. Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη επιχειρηματίες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, να είναι στην αφετηρία όλοι μαζί. Ο ιδιωτικός τομέας θα ανοίξει τον δρόμο», σημείωσε κλείνοντας.

Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική η προτεραιότητα στην χώρα και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν. Ακόμα, πρότεινε να μπουν στο «παιχνίδι» οι οικογενειακοί γιατροί για να βοηθήσουν σε αυτή την διαχείριση και τον εμβολιασμό καθώς όπως είπε πρόκειται για οικεία πρόσωπα και τα άτομα νιώθουν εμπιστοσύνη.

«Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός , εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε πως δεν προτιμά τον όρο προνόμια αλλά μίλησε για «διαφορετική συμπεριφορά» προς τους εμβολιασμένους εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κουβάλανε κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

Πηγή: madata.gr