Μόσιαλος: Ατυχέστατες οι δικαιολογίες για τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

0
50

Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους, επισήμανε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος για τις δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων.

 Και μόνο οι εμβολιασμοί της Προέδρο της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού των πολιτικών αρχηγών και κορυφαίων εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας αρκούσαν «για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», υποστηρίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την παράκαμψη του εμβολιασμού των υγειονομικών υπέρ κυβερνητικών στελεχών.

«Ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν. Ότι πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων. Θεωρώ τις δικαιολογίες ατυχέστατες. Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους Ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν. Ότι πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων. Θεωρώ τις δικαιολογίες ατυχέστατες. Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους» τόνισε και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί μας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρουργός-Διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά και γ.γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κατήγγειλε την Τρίτη πως με «άνωθεν» εντολή αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και στη θέση τους εμβολιάστηκαν υπουργοί και συνεργάτες τους.

Η ανάρτηση στο Facebook

Αναλυτικά, η ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου:

Χαίρομαι που πλέον και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης επισημαίνουν το αυτονόητο. Αυτό που τόνισα τη Δευτέρα. Ότι αρκούσαν οι εμβολιασμοί της ΠτΔ, του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και φυσικά κορυφαίων εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Ήταν αρκετοί για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν. Ότι πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων.

Θεωρώ τις δικαιολογίες ατυχέστατες. Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους.

Και αναμφίβολα όταν η κυρία Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί της Δανίας, της Νορβηγίας και πολλών άλλων χωρών μπορούν να περιμένουν, τότε μπορούν να περιμένουν και αρκετοί στη χώρα μας που μάλλον θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι.

Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί μας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτό όμως που έχει σημασία τώρα είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς. Η χώρα μας έχει και θα έχει πρόσβαση σε σημαντικές ποσότητες εμβολίων.

Ας δούμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες που δεν συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αλβανία, η Σερβία, η Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες δεν έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε εμβόλια και θα αργήσουν να έχουν.

Ας μείνουμε επομένως στη μεγάλη εικόνα. Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή για λίγους ακόμη μήνες, να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τώρα πλέον έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε.

topontiki

Πηγή: madata.gr