Μόσιαλος: Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να μην παίζουν με τη φωτιά

0
16

Θέμα χρόνου να επικρατήσει η παραλλαγή όμικρον, λέει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Το ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα είναι το μόνο σίγουρο δήλωσε ο καθηγητής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, αλλά σε σχέση με τα συμπτώματα σημείωσε:

Έχουμε τις ενδείξεις από την Νότιο Αφρική, και μπορεί όντως να είναι ηπιότερα τα συμπτώματα, αλλά μιλάμε για μία χώρα με πολύ νεανικότερο πληθυσμό σε σχέση με την Ελλάδα, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Βόρειας Αφρικής.
 
Σημείωσε επίσης: Βγήκε μία αγγλική μελέτη η οποία έλεγε ότι μάλλον δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της “Όμικρον” και της “Δέλτα”, αλλά ούτε και αυτό ισχύει γιατί είχαν πάρα πολύ μικρό δείγμα.

Πρόσθεσε ότι βάσει μελετών είναι «Πιο πιθανό να γίνονται πιο εύκολα ήπιες λοιμώξεις, και να κολλήσουν ακόμη και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις του εμβολίου, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις είναι πάρα πολύ προστατευμένοι».

Η τέταρτη δόση σίγουρα θα υπάρξει για ορισμένες κατηγορίες

«Η τέταρτη δόση σίγουρα θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα για ορισμένες κατηγορίες ανοσοκατασταλμένων, ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες από τις επιτροπές των εμβολιασμών στην Μεγάλη Βρετανία» είπε ο κ. Μόσιαλος και σημείωσε: «Υπάρχουν νέα μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία είναι μακράς διάρκειας, και αυτά θα αρχίσουν να χορηγούνται σε κατηγορίες ανοσοκατασταλμένων ασθενών που δεν τους πιάνει πολύ καλά το εμβόλιο»

Τόνισε όμως: «Πριν πάμε στην τέταρτη δόση πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε με την “Δέλτα” κυρίως -γιατί στην χώρα μας πεθαίνουν αρκετοί άνθρωποι από τη “Δέλτα”- και τα προβλήματα τα οποία έρχονται από την “Όμικρον”.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να μην παίζουν με τη φωτιά

Ο καθηγητής αναγνωρίζει πως «Σίγουρα έχει κουραστεί ο κόσμος, έχουν κουραστεί όλοι», Προτείνει «Να κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε πού θα μας βγει η “Όμικρον” όμως τονίζει:

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να μην παίζουν με τη φωτιά, γιατί η “Όμικρον” μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα από τη “Δέλτα”, ακόμη κι αν είναι λιγότερο επικίνδυνη θα κολλήσουν πολύ περισσότεροι, εκεί είναι το πρόβλημα, κι αν κολλήσουν πολύ περισσότεροι, πολύ περισσότεροι θα βρεθούν στο νοσοκομείο» 

Πηγή: madata.gr