Μύκονος: Αποκαλύψεις για τα πριβέ corona – party σε βίλες – Bόμβες μετάδοσης του κορονοϊού

0
51

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ στην Μύκονο, που φέτος αναδείχτηκε σε πρωταθλήτρια στα πριβέ πάρτι σε ενοικιαζόμενες βίλες, τα οποία αποδείχτηκαν τελικά βραδυφλεγείς βόμβες μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Το τελευταίο πριβέ corona – party ήταν αυτό στην βίλα της Φτελιάς, ενώ το χειρότερο πάρτι που αποδείχθηκε φορέας υπέρ-μετάδοσης, ήταν ένα μυστικό πάρτι σε απομακρυσμένη πολυτελή βίλα στο Αγράρι της Μυκόνου, όπου -οι πληροφορίες λένε- πως εκεί διασκέδαζαν και δυο ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη έπειτα από την επέμβαση της Αστυνομίας!

Οι γνωρίζοντες τα μυστικά της Μυκόνου, λένε στο newsit.gr πως οι συγκεκριμένοι παίκτες της αγγλικής ομάδας, ανακουφισμένοι που γλίτωσαν την σύλληψη και το πρόστιμο, την επόμενη ημέρα… για να πνίξουν τον πόνο τους για το πάρτι που χάλασε η ΕΛ.ΑΣ, έκαναν πριβέ μάζωξη με αρκετό κόσμο σε σκάφος σε κόλπο του νησιού.

Το πάρτι στο Αγράρι φαίνεται πως ήταν το χειρότερο όλων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ εκεί θα συγκεντρώνονταν πάνω από 1.000 άτομα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, την στιγμή που έφτασαν τα κλιμάκια της Ασφάλειας, αλλά και αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος, στο εσωτερικό της πολυτελούς βίλας βρίσκονταν ήδη περίπου 800 άτομα, ενώ έξω από το πολυτελές οίκημα περίμεναν για την είσοδο τους στο εσωτερικό, άλλοι 400 με 500 καλεσμένοι, οι οποίοι έσπευσαν να εξαφανιστούν στην θέα των αστυνομικών.

Το πάρτι υπέρ – μετάδοσης του νέου κορονοϊού, διοργανωνόταν ημέρες από τους διαχειριστές και ενοικιαστές της βίλας και μάλιστα σε δύο επίπεδα. Το ένα επίπεδο της βίλας με τις εσωτερικές και τις εξωτερικές πισίνες ήταν μόνο για τους VIP καλεσμένους, οι οποίοι έμπαιναν φορώντας ειδικό βραχιόλι και αφού είχαν πληρώσει περίπου 1.000 ευρώ το άτομο.

Για τους κοινούς θνητούς προοριζόταν το δεύτερο επίπεδο της βίλας και πλήρωναν, ανάλογα με τα προσφερόμενα, από 100 έως 300 ευρώ για την είσοδο τους.

Ωστόσο κανείς δεν έμπαινε στην πολυτελή βίλα στο Αγράρι εάν δεν έδειχνε στον πορτιέρη το σχετικό κρυπτογραφημένο μήνυμα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, όπου φαίνονταν πως ο «πελάτης» ήταν ήδη από τους καλεσμένους. Όποιος δεν διέθετε το σχετικό μήνυμα, ήταν αδύνατον να μπει στο εσωτερικό της βίλας.

Στα αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτει σήμερα το newsit.gr, φαίνεται το εσωτερικό της βίλας στο Αγράρι, αλλά και ο συνωστισμός που επικρατούσε στο πολυτελές οίκημα.

Τα στατιστικά στοιχεία και το πάρτι στην Φτελιά

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στην διάθεση του το newsit.gr το διάστημα από τις 25/7 μέχρι και τις 25/8, καταγράφηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές του νησιού, μαζί με τα κλιμάκια της Ασφάλειας, 15 παραβάσεις για παράνομα πάρτι, σε ενοικιαζόμενες βίλες του νησιού.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησαν έπειτα από την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο νησί, λίγο πριν τα μέσα Ιουλίου, καθώς ο κ. Χρυσοχοΐδης έβλεπε πως η κατάσταση στην Μύκονο θα εκτραχυνθεί όσο προχώρα το Καλοκαίρι.

Άλλωστε για κάθε κίνηση των Αστυνομικών, αλλά και την εξέλιξη των ερευνών, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε άμεση ενημέρωση.

Πρόκειται για τα πάρτι που έγιναν από ασυνείδητους διοργανωτές, που είχαν στο μυαλό τους μόνο το εύκολο κέρδος, χωρίς βέβαια να ενδιαφέρονται εάν θα προκαλέσουν με την κίνηση τους ευρεία διασπορά του ιού, όπως και έγινε τελικά.

Για να ανακαλύψει η ΕΛ.ΑΣ αυτά τα πριβέ πάρτι, που γίνονταν γνωστά στους ενδιαφερόμενους από στόμα σε στόμα ή μέσω συγκεκριμένων διαδικτυακών εφαρμογών, ακόμα και με κρυπτογραφημένα μηνύματα, χρειάστηκε να επιστρατεύσει ακόμα και την τεχνολογία των drones, των μη επανδρωμένων ιπτάμενων τετρακόπτερων δηλαδή, προκειμένου να εντοπίζει τις βίλες.

Πρόκειται για πάρτι, όπου ο συνωστισμός ήταν απίστευτος, καθώς σε μερικές δεκάδες τετραγωνικά μέτρα συγκεντρώνονταν και διασκέδαζαν πάνω από 500 άτομα, τα οποία μάλιστα είχαν πληρώσει είσοδο το λιγότερο 100 ευρώ.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός ζευγαριού από την Ισπανία, το οποίο ενώ είχε βρεθεί θετικό στον κορονοϊό και φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού καθώς ήταν ασυμπτωματικοί, έσπασαν την καραντίνα και βρέθηκαν σε πάρτι σε βίλα στην περιοχή της Φτελιάς.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν με drone το «corona-party» στην Φτελιά και επενέβησαν άμεσα, για να συναντήσουν μάλιστα την σθεναρή αντίσταση των τσιλιαδόρων του πάρτι. Άλλωστε η περιοχή είχε δύσκολη πρόσβαση και το σημείο ήταν γεμάτο τσιλιαδόρους, ώστε να ειδοποιήσουν άμεσα στην περίπτωση εμφάνισης Αστυνομικών.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς κατάφερε να διαφύγει από την καταδίωξη των Αστυνομικών και να βρεθεί στο εσωτερικό της Βίλας στην Φτελιά, ώστε να ειδοποιήσει πελάτες και διοργανωτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διοργανωτές του πάρτι αρνήθηκαν να ανοίξουν τις πόρτες στους ανθρώπους του Νόμου, τους οποίους μάλιστα προέτρεπαν να σηκωθούν να φύγουν από την περιοχή, καθώς δεν πρόκειται να ανοίξουν τις πόρτες σε ιδιωτικό χώρο.

Ψύχραιμοι οι Αστυνομικοί τους απήντησαν πως έχουν μεγάλη υπομονή και θα περιμένουν 24ωρα έξω από την βίλα. Όταν πια οι διοργανωτές κατάλαβαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσουν άνοιξαν τις πόρτες.

Όπως διαπιστώθηκε πια από τους Αστυνομικούς, στο εσωτερικό της βίλας, βρίσκονταν πάνω από 500 άτομα, ανάμεσα τους και το ασυμπτωματικό ζευγάρι από την Ισπανία, το οποίο μάλιστα είχε στην κατοχή του ακόμα και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Μάλιστα οι πλειοψηφία των πελατών του πάρτι ήταν Γάλλοι. Αυτό αξίζει να αναφερθεί, καθώς η Γαλλία είναι μια χώρα που χτυπήθηκε αλύπητα από τη νόσο Covid 19.

Όσον αφορά στον εκμισθωτή της βίλας και φερόμενο ως διοργανωτή του «corona – party», συνελήφθη από τους Αστυνομικούς και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, ακόμα και για το αδίκημα της διασποράς θανατηφόρας ασθένειας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Στο Αυτόφωρο καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και του επεβλήθη μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Επιχείρηση βερμούδα

Εκτός από την τεχνολογία οι Αστυνομικοί, τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, όσο και των κλιμακίων της Ασφάλειας Αττικής που βρέθηκαν στο νησί, χρησιμοποίησαν και φυσικές μεθόδους παρακολούθησης, ώστε να μάθουν πού και πότε θα διοργανωθούν «corona – parties» σε βίλες.

Αστυνομικοί, κυρίως ζευγαράκια με το ανάλογο ντύσιμο, βερμούδες και μαγιό, «σάρωναν» δήθεν ως θύμωνες τα παραλιακά μπαρ και τα καταστήματα διασκέδασης της Μυκόνου, ώστε να «πιάνουν» τις κουβέντες των θαμώνων για τα «corona – parties» που θα πήγαιναν, αλλά και τις διαδικτυακές εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν για να ειδοποιηθούν.

Μέσω αυτών των παρακολουθήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν για το μεγάλο πάρτι σε τρεις συστεγαζόμενες βίλες στην περιοχή Κανάλια, όπου το βράδυ στις 16/8 πραγματοποιήθηκε πάρτι με εκατοντάδες πελάτες και το οποίο βέβαια χάλασε η Αστυνομία, πρώτα με πτήση drone και στην συνέχεια με επέμβαση.

newsit

Πηγή: madata.gr