Ν. Βούτσης: Aνάγκη αναθεμελίωσης της Αριστεράς

0
86

Στις ευρύτερες εξελίξεις που κατακερματίζουν τους κοινωνικούς ιστούς και δημιουργούν την ανάγκη αναθεμελίωσης της αριστεράς, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σημείωσε ότι στο ραντεβού της αναθεμελίωσης της Αριστεράς αποφασίζουμε να πάμε με το όχημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρόσθεσε ότι “το κεντρικό ζήτημα είναι το ζήτημα της δημοκρατίας”. Αναφερόμενος στην πολιτική των πολιτικών αντιπάλων του, είπε ότι στόχος τους είναι να βγει από το δημοκρατικό παιχνίδι η αριστερά. “Η στρατηγική μας δεν μπορεί παρά να είναι πανστρατιά, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η καρδιά της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Αλλιώς η σύγκρουση δεν μπορεί να βγει σε πέρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Κατρούγκαλος: επιστροφή στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική

Επιστροφή στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ασκούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Γώργος Κατρούγκαλος, και όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο, ότι ναι μεν οι διαφορές είναι διμερείς, ωστόσο πρέπει να αξιοποιήσουμε την θέση μας στην Ευρώπη. Η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει με θετικό τρόπο προς την Τουρκία, με την έννοια ότι η τελευταία, εάν εγκαταλείψει την προκλητική πολιτική της, θα κερδίσει.

http://www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr