Νέα απόφαση διευρύνει τους δικαιούχους των ευνοϊκών μέτρων – Εντάσσονται και δευτερεύουσες δραστηριότητες

0
47

Τον γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργηθεί με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας αποκλείοντας από τα ευνοϊκά μέτρα –αρχικά τις παρατάσεις καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών- χιλιάδες επιχειρήσεις μόνο και μόνο επειδή είχαν διαφορετικό ΚΑΔ από αυτόν με τον οποίο πραγματικά λειτουργούν, ήρθε να κόψει αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, την παράταση φορολογικών υποχρεώσεων δικαιούνται:

1. Οι επιχειρήσεις που είχαν ενεργό ΚΑΔ στις 20/03 έναν από αυτούς που αναφέρονται στον σχετικό πίνακα που συνέταξε και συνεχώς επικαιροποιεί το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, επικαιροποίηση έγινε και χθες με αποτέλεσμα να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που είχαν γίνει.

2. Οι επιχειρήσεις των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20/03/2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στον συνημμένο πίνακα όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/03/2020.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πλέον το δικαίωμα να πληρώσουν μέχρι και την 31η Αυγούστου οφειλές από βεβαιωμένους φόρους στις Δ.Ο.Υ ή στα ελεγκτικά κέντρα που λήγουν ή έληξαν από τις 11 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου.

Η συγκεκριμένη αλλαγή –δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη και δευτερεύοντες ΚΑΔ εφόσον αυτοί αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα- αναμένεται να υιοθετηθεί ως λύση και για τα υπόλοιπα ευνοϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις.

Δηλαδή, για την αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών, για την δυνατότητα να τεθούν εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής εργασίας, για την εξασφάλιση ρευστότητας μέσω της λεγόμενης επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά και για τη μείωση του ενοικίου της έδρας κατά 40%.

Ο νέος πίνακας με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας έτσι όπως επικαιροποιήθηκε χθες αργά το βράδυ, δημοσιεύεται στην σχετική απόφαση.

thetoc

Πηγή: madata.gr