Νέα επέμβαση των ΜΑΤ σε πλατεία – Αυτή τη φορά στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης

0
98

Νέα επιχείρηση των ΜΑΤ κατά θαμώνων πλατείας πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από νωρίτερα το βράδυ στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις τις ΟΠΚΕ χωρίς να προκληθεί κάποια ένταση με τους συγκεντρωμένους. Λίγο πριν τις 12 έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες περικύκλωσαν την πλατεία, ζητώντας από τους θαμώνες να αποχωρήσουν.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις με τους συγκεντρωμένους που ζητούσαν την αποχώρηση της αστυνομίας, οι οποίες κλιμακώθηκαν με επίθεση των ΜΑΤ κατά των θαμώνων της πλατείας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η ΕΛΑΣ έκανε χρήση χημικών ενώ ακολούθησε κυνηγητό στα γύρω στενά. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Από την πλευρά της αστυνομίας υποστηρίζεται ότι της αστυνομικής επέμβασης προηγήθηκε επίθεση κατά των ΜΑΤ με πέτρες και μπουκάλια.

Η νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ έρχεται μία εβδομάδα μετά την άγρια καταστολή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και ένα μόλις 24ωρο μετά τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ότι η ΕΛΑΣ «δεν έχει δουλειά στις πλατείες».

www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr