Νέα φωτιά στη Μόρια – Καίγονται όσες σκηνές έχουν απομείνει

0
57

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Μόρια, στη Λέσβο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, καίγονται όσες σκηνές έχουν απομείνει, ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Μαύρος πυκνός καπνός βγαίνει από το σημείο της πυρκαγιάς

Κάτοικοι από τη Μόρια και από όμορες περιοχές έχουν συγκεντρωθεί στη δομή ενώ δυο φορτηγά του δήμου έχουν παραταχθεί στο χώρο. Στόχος, για να μην επιτρέψουν να περάσουν μέσα στη δομή οχήματα του στρατού, προκειμένου να κάνουν εργασίες καθαρισμού και να τοποθετήσουν νέες σκηνές για να μείνουν οι άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες που το βράδυ της Τετάρτης κοιμήθηκαν στο δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως από ευπαθείς ομάδες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε πλοία ενώ ήδη μεταφέρθηκαν περίπου 400 ασυνόδευτα σε δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους τα τελευταία 5 χρόνια και πιστεύουν ότι μετά τις καταστροφικές φωτιές η Μόρια με τους 13.000 ανθρώπους θα σταματήσει πλέον να υπάρχει. Δεν θεωρούν λύση την δημιουργία καταυλισμού ή την κατασκευή κλειστής δομής σε κάποιο άλλο σημείο της Λέσβου.

Αντίστοιχες προσδοκίες καλλιεργούνται και σε μετανάστες και πρόσφυγες, ότι δηλαδή θα μπορούσαν μετά την καταστροφή της Μόριας να φύγουν από το νησί και να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενδεχόμενο που απέκλεισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια, θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί. Τους λέμε ότι δεν κατάλαβαν. Δεν πρόκειται να φύγουν εξαιτίας της φωτιάς, παρά μόνο τα ασυνόδευτα ανήλικα που ήδη μεταφέρθηκαν. Επομένως, ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαζαν τις φωτιές, να το ξεχάσουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λέσβος: Στον αέρα η στέγαση μεταναστών σε πλοίο – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Πηγή: madata.gr