Νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος του γνωστού ντράμερ – Η μικρούλα που έπεσε θύμα του σπάει τη σιωπή της

0
57

Είναι μαθήτρια δευτέρας λυκείου, έχει ζήσει τον εφιάλτη με τον πασίγνωστο ντράμερ και σήμερα με τους γονείς της στο πλευρό της παλεύει να ξεχάσει και να προχωρήσει. Τα λόγια, συγκλονίζουν. Ζητάει δικαίωση για την ίδια και όλα τα άλλα παιδιά.
Λίγες μέρες πριν από την δίκη του ανθρώπου που με κακοποίησε αποφάσισα να μιλήσω για να ξέρει ο κόσμος ότι δεν είμαι ένα παιδί που κρύβεται ή που μιλούν γι’ αυτό που του συνέβη οι ενήλικοι,  δήλωσε το πρώτο θύμα κακοποίησης.

Η κατάθεση ψυχής αποκλειστικά στο Live News στο Mega έρχεται την στιγμή που βαραίνει η θέση του πασίγνωστου ροκ ντράμερ που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη για αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τώρα πια ο ντράμερ διώκεται για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους τόσο για μία φορά, άπαξ, όσο και κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση με τα θύματα να φέρονται να είναι όχι μία αλλά πέντε κοπέλες και τα αδικήματα να έχουν γίνει από το 2007 ως το 2013.

«Το ότι μίλησα εγώ και το ότι ασχολήθηκε ο κόσμος με την υπόθεσή μου, μακάρι να βοήθησε τις άλλες κοπέλες να μιλήσουν. Ευχαριστώ επίσης τους δημοσιογράφους που σεβάστηκαν ότι είμαι μικρή. Πρέπει να το ακούσουν πολλά άλλα κορίτσια στην ηλικία μου ή και μεγαλύτερα και να μη φοβηθούν αν κάτι τέτοιο τους συμβαίνει τώρα ή τους έχει συμβεί», πρόσθεσε το θύμα κακοποίησης.

Η συνταρακτική εξέλιξη που συγκλονίζει έρχεται την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση ήδη κυλάει για την δίκη της Δευτέρας σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μετά την πρώτη καταδίκη σε 12 έτη με αναστολή για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού έξι ετών από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Σε αυτήν την υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο με όσα συγκλονιστικά ακούστηκαν τόπος τέλεσης των αδικημάτων ήταν η αυλή του σπιτιού του ντραμερ στην παραθαλάσσια πόλη του Ωρωπού

H μικρούλα που πρώτη με την κατάθεση της άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της φρίκης ήταν γειτόνισσα καθώς είχε εξοχικό η οικογένεια της.

«Είμαι ένα κορίτσι που πηγαίνω σήμερα Δευτέρα Λυκείου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν, με πρώτους τη μητέρα μου και τον πατέρα μου, γιατί αυτοί δεν έφυγαν από δίπλα μου όταν αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή μου».

Σαφείς αποστάσεις από τον μουσικό και όσα καταλάγγέλλουν τα θύματα έχει πάρει το γνωστό ελληνικό ροκ συγκρότημα που συνεργαζόταν μαζί τους ο ντράμερ

«Αυτό που μου συνέβη δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του. Έμαθα μετά ότι υπάρχουν και πολλά άλλα κορίτσια που μόνα τους βγήκαν κι αυτά και μίλησαν για το τί τους έκανε. Θέλω να πω σε όλους ότι από αυτή την ιστορία βγήκα πιο δυνατή και έμαθα να προστατεύομαι».

Οι αδιανόητες περιγραφές των καταγγελλουσών προκαλούν σοκ με τα συμβάντα που περιγράφουν όσα τραγικά φέρονται να βίωσαν ενώ η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου κατέρρευσε

Στις καταγγελίες σημειώνεται πως ο ντράμερ έβρισκε την ευκαιρία να έρχεται κοντά σε ανήλικα κατά τις καλοκαιρινές διακοπές τόσο στην παραλία όσο και με το να τα καλεί στον χώρο του με προφάσεις, παραδείγματος χάρη για να παίξουν ηλεκτρονικό παιχνίδι.

«Παρόλο που υπάρχει ακόμη μέσα μου ένα τραύμα, η επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη που δέχτηκα αρχικά με βοήθησε να το αντιμετωπίσω και έπειτα να μην αισθάνομαι ενοχή και να μην κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό που μου συνέβη. Έτσι, τα όσα εκείνος μου έκανε κατάφερα και δεν με εμπόδισαν να προχωρήσω τη ζωή μου. Επειδή είχα κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μου δεν εγκλωβίστηκα παγιδευμένη στο παρελθόν».

Σημειώνεται πως οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν απορριπτική διάταξη σε ότι αφορά καταγγελίες τριών γυναικών επειδή είχε γίνει παραγραφή για τις πράξεις που καταγγέλλονται τον Αύγουστο του 2003 και τον Αύγουστο του 2005 αλλά τώρα η δικογραφία πήγε ανακριτή και θα καλέσει τον ντράμερ να απολογηθεί.

«Το τραύμα υπάρχει»
Για την υπόθεση μίλησε στο Live News ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος του θύματος, ο οποίος ανέφερε ότι το κορίτσι έστειλε το δικό του μήνυμα σε άλλα θύματα κακοποίησης, μετατρέποντας το τραύμα σε κοινωνική συνεισφορά.

«Είναι πολύ σημαντικό πως ένα κορίτσι παίρνει το θάρρος μόνη της και απευθύνει ένα μήνυμα σε άλλα θύματα. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει να είναι ένα απρόσωπο παιδί, αλλά να πει σε άλλα παιδιά να μιλήσουν και να βγουν μπροστά. Το τραύμα όμως υπάρχει», δήλωσε.

Πηγή: madata.gr