Νέα μέτρα από 6 το πρωί της Πέμπτης τα νέα μέτρα. Έως τις 12:00 εστίαση και διασκέδαση. Μουσική τέλος

0
73

Τρομαζει η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Στη σκιά των σχεδόν 22 χιλιάδων μολύνσεων που ανακοινώθηκαν χθες συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών για επίσπευση των μέτρων, που όπως όλα δείχνουν θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το πρωί. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Τα μέτρα, πάντως, δείχνουν ρεβεγιόν στο σπίτι με απαγορεύσεις στην εστίαση και τη διασκέδαση και καθολική χρήση μάσκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε και τα νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει σήμερα στις 15:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα μέτρα έχουν σχεδόν κλειδώσει, ωστόσο αναμένεται και η σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα τα συζητήσει και θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στην κυβέρνηση.

Το γενικό πλαίσιο ωστόσο έχει σχηματιστεί και προβλέπει:
– Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί να γίνει και από τις 11, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί ειδικοί επιμένουν στην πιο σκληρή λύση.
– Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά
– Απαγόρευση μουσικής
– Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
– Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν οι σκέψεις να δοθεί παράταση στο ωράριο λειτουργίας στα εστιατόρια για την παραμονή Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2 τα μεσάνυχτα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση τόνισε ότι σώθηκαν τα Χριστούγεννα και ότι προσαρμόζονται στην κατάσταση, ενώ το 70% των κρουσμάτων σχετίζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Πηγή: madata.gr