Νέα ρατσιστική επίθεση οδηγού στην Αθήνα. Αντέδρασαν οι επιβάτες

0
23

Και τρίτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς καταγράφηκε μέσα σε λίγες μέρες από οδηγό λεωφορείου στην Αθήνα. Ο οδηγός επιχείρησε να κατεβάσει από το λεωφορείο έναν άνδρα αφρικανικής καταγωγής γιατί κρατούσε πολλές αποσκευές, χρησιμοποιώντας μάλιστα και χαρακτηρισμούς. Οι επιβάτες όμως αντέδρασαν και τον ανάγκασαν να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του.
Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου σε επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε δρομολόγιο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο οδηγός σταμάτησε, με δική του πρωτοβουλία για να κατεβάσει τον αλλοδαπό επιβάτη ο οποίος κρατούσε αποσκευές, σύμφωνα με μαρτυρία στην ιστοσελίδα «Μένουμε Ενεργοί».

Ο οδηγός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εξύβρισε τον μετανάστη, όμως οι επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λεωφορείο αντέδρασαν άμεσα και ζήτησαν από τον οδηγό να συνεχίσει το δρομολόγιο του και να μην κατεβάσει τον αλλοδαπό επιβάτη.

Το περιστατικό μάλιστα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια ενός ανήλικου αγοριού με καταγωγή από την Αφρική.

Πυκνώνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις

Προ ημερών ανάλογο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη όταν οδηγός λεωφόρου επιτέθηκε σε επιβάτη, και μάλιστα ηλικιωμένο, ο οποίος έκανε λάθος τη στάση που ήθελε να κατέβει.

Ο ηλικιωμένος μάταια προσπαθούσε να κατέβει, καθώς μετά και τη φραστική επίθεση από τον οδηγό ήταν ταραγμένος.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στην Αθήνα τις ίδιες ημέρες με οδηγό αστικού λεωφορείου ο οποίος δε φορούσε καν μάσκα να μιλάει αυταρχικά σε αλλοδαπό επιβάτη και να τον σηκώνει από τη θέση του για να κάτσει μία γυναίκα.

Σε κάθε περίπτωση, η συχνότητα αυτών των περιστατικών δείχνει ότι πιθανώς οι ιθύνοντες θα πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό τους.

Πηγή: madata.gr