Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε o 22χρονος για την επίθεση κατά του αστυνομικού

0
17

Ακόμα μία προφυλάκιση αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την περασμένη Τρίτη.

Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί, όταν μετά τα επεισόδια πήγε με τη μητέρα του στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του, το οποίο αστυνομικοί είχαν βρει νωρίτερα στο σημείο της επίθεσης.

Τι κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ την ώρα του ξυλοδαρμού του αστυνομικού

Τα όσα ακολούθησαν του ξυλοδαρμού του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη έχει καταγράψει ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής. 

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας το κινητό ενός από τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν, διαπίστωσαν ότι αμέσως μετά τον ανηλεή ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» κάποιοι πήγαν προς τα Εξάρχεια και κάποιος κρύφτηκε σε σπίτι.

Χαρακτηριστικά η συνομιλία αναφέρει: 

Α. Έλα που είσαι;

Β. Έλα. Σε ταξί προς τα Εξάρχεια θες να βρεθούμε εκεί;

Α. Έλα τη κάνω και εγώ. Ο …. έχει μπει σε ένα σπίτι.

Β. Ωραία έλα Εξάρχεια

Α. Από Συγγρού είναι όλα ανοιχτά όλα καλά.

Β. Πού Εξάρχεια; Ταράτσα;

Όπως φαίνεται όμως, την ώρα του ξυλοδαρμού επικράτησε πανζουρλισμός και πανδαιμόνιο με τον δολοφονικό όχλο και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που αρχικά οι χούλιγκαν πίστεψαν ότι είχαν ξυλοκοπήσει δύο αστυνομικούς αντί για έναν.

Β. Πρέπει τον έναν να τον σκοτώσαμε

Α. Όντως;

Β. Ναι μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν

Α. Φύγε φύγε

Β. Πιάσαμε δυο, πρέπει να τους σκοτώσαμε, ο ένας ανάσαινε

Όμως το ενδιαφέρον των Αρχών έχει κεντρίσει και το πρόσωπο που φαίνεται να έχει ένα γενικό πρόσταγμα και να δίνει εντολές στον όχλο. Όταν από λάθος κίνηση άνοιξε το κινητό του ενός από τους συλληφθέντες, τότε ο κοριός κατέγραφε ότι συνέβαινε στο σημείο των επεισοδίων με τους χούλιγκαν. Έτσι ακούγονται δύο φράσεις:

«όλοι μαζί ρε ορμάτε ρε..»

«ανάψτε καμιά φωτιά ρε ..»

Άρα λένε οι Αρχές είναι πολύ πιθανό κάποιος να έδινε το γενικό πρόσταγμα για την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: madata.gr