Νέα Σμύρνη: Βίντεο ανατρέπουν την εμπλοκή του 30χρονου στην επίθεση κατά του αστυνομικού

0
51

Βίντεο από κάμερα εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας και δείχνει πως, σύμφωνα με την υπεράσπιση, το επίμαχο διάστημα των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης και της στιγμής του ξυλοδαρμού του αστυνομικού της Ομάδας “Δράση” ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός που έχει συλληφθεί κατηγορούμενος ως εκείνος που τον έριξε από τη μηχανή, είναι στην Ελευσίνα και παίζει μπάσκετ σε μικρό γήπεδο της περιοχής, καταθέτει ο δικηγόρος του.

Όπως περιγράφει ο δικηγόρος του συλληφθέντα, Παύλος Σαράκης, στο πρώτο απόσπασμα φαίνεται ο κατηγορούμενος να φθάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες. Το ίδιο που φορούσε και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία του, όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει και οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. «Το βίντεο επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των μαρτύρων, αφού ο κατηγορούμενος εισέρχεται στο πάρκο, συναντάει εκεί τους φίλους του και παίζει μπάσκετ μαζί τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Στο δεύτερο απόσπασμα, όπως περιγράφει ο κ. Σαράκης, φαίνεται η αποχώρηση του κατηγορούμενου και των φίλων του, πεζών, από το εν λόγω πάρκο στις 18:45. «Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, όπως επιβεβαιώνεται από το βίντεο, ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του συνεχίζουν να παίζουν στο ίδιο σημείο. Όταν φεύγουν από το πάρκο κατευθύνονται προς την οικία ενός εκ των φίλων του, όπου παραμένουν μέχρι τις 19:20-19:30, όπως ακριβώς είχαν καταθέσει και οι ίδιοι ως μάρτυρες ενώπιον της Ανακρίτριας», συμπληρώνει ο συνήγορος του 30χρονου.

Και εν συνεχεία ο κ. Σαράκης αναφέρει ότι «από το σημείο, όπου αποδεδειγμένα από το εν λόγω βίντεο, βρίσκεται ο κατηγορούμενος στις 18:45, η απόσταση μέχρι την πλατεία της Ν. Σμύρνης, είναι τουλάχιστον 35’ λεπτά με ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ» επισημαίνοντας εν συνεχεία ότι «ο κατηγορούμενος δεν έχει ούτε όχημα, ούτε δίπλωμα οδήγησης και άπαντες στο σημείο προσέρχονται με ΜΜΜ ή πεζοί» και σημειώνοντας ότι «η δε πλατεία είναι ήδη κατά το χρόνο αυτό αποκλεισμένη από διέλευση οχημάτων εξαιτίας των χιλιάδων διαδηλωτών και των επεισοδίων που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτυλίσσονται, όπως περιγράφεται και στα έγγραφα της δικογραφίας. Συνεπώς, ακόμα και αν έφτανε με όχημα στα περίχωρα, θα έπρεπε να κινηθεί πεζός προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ήτοι επί της συμβολής των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, διανύοντας μία απόσταση τουλάχιστον 10′ λεπτών».

Καταλήγοντας ο κ. Σαράκης θεωρεί πως καθίσταται προφανές, δεδομένου ότι η επίθεση στον άτυχο αστυνομικό λαμβάνει χώρα στις 19:20, ακόμα και αν μετά από 8 ώρες εργασίας στις αποθήκες και 30’ λεπτών αθλητικής άσκησης, επιθυμούσε κατηγορούμενος να πάρει μέρος στα επεισόδια, ήταν πρακτικά αδύνατον να βρίσκεται στο εν λόγω σημείο την επίμαχη ώρα», ότι «το βίντεο αυτό αποτελεί περίτρανη απόδειξη όσων διατρανώνει ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή της άδικης εμπλοκής του, ήτοι πως όχι μόνο δεν πήρε μέρος στα επεισόδια, αλλά πως δεν ήταν καν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης εκείνη τη μέρα» και επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των πέντε μαρτύρων υπεράσπισης και αποδεικνύει πως «η «κατάθεση» του ψυχικά ασταθούς γαμπρού του, ο οποίος την έχει ανασκευάσει μέχρι σήμερα ήδη 4 φορές, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας».

Ταυτόχρονα σε ανακοίνωση-δήλωσή του ο κ. Σαράκης αναφέρει ότι «σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη».

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Σαράκης, ο οποίος, καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».

Πηγή: madata.gr