Νέα στοιχεία για το τροχαίο έξω από τη Βουλή – Κατέθεσε ο οδηγός ταξί, έδωσε φωτογραφίες

0
53

Ολοκληρώθηκε η μία από τις πολυαναμενόμενες καταθέσεις των οδηγών ταξί που βρέθηκαν κοντά στον τόπο του τροχαίου ανάμεσα στον 23χρονο Ιάσωνα και στο αυτοκίνητο συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη που έγινε την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, στο πλαϊνό μέρος της Βουλής. 

 Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο οδηγός ταξί, που εκείνη τη στιγμή κινούνταν κοντά στην οδό Ακαδημίας και έγινε μάρτυρας του συμβάντος κλήθηκε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών που βρίσκονται στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ταξί έδωσε την εικόνα που είχε αυτός αναφορικά με το τροχαίο, δηλαδή πως ο νεαρός μοτοσικλετιστής σε καμία περίπτωση δεν κινήθηκε παράνομα στο δρόμο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε και φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία ο ίδιος είχε αποτυπώσει με το κινητό του τηλέφωνο την στιγμή του τροχαίου στη Βασιλίσσης Σοφίας. 

Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο είναι αρκετά σαφείς καθώς το οπτικό υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας αλλά και από τις κάμερες της Βουλής είναι τόσο ευκρινές που δεν αφήνει χώρο για αμφιβολίες, με τα δεδομένα να φωτογραφίζουν μέχρι στιγμής ως υπαίτιο τον οδηγό υπηρεσιακού αυτοκινήτου συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Αυτή τη στιγμή, οι Αρχές αναζητούν και το δεύτερο οδηγό ταξί, ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο συμβάν ενώ κινούνταν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση προς κέντρο ενώ αν χρειαστεί θα κληθούν ως μάρτυρες και άλλοι οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο. Να σημειωθεί πως ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ αναφορικά με το γεγονός πως τη στιγμή που το υπηρεσιακό αυτοκίνητο επιχείρησε να μπει στη Βουλή, κανένας τροχονόμος δεν διέκοψε τη κυκλοφορία ώστε αυτό να γίνει με ασφάλεια. 

Νέα στοιχεία για το τροχαίο έξω από τη βουλή 

Νέα στοιχεία σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από τη Βουλή έφερε στο φως της δημοσιότητας ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και τα «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.
Όπως ανέφερε,  από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη βουλή, αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος αποκαλύπτονται νέες παράμετροι του ατυχήματος,

Πρώτο και καθοριστικό συμπέρασμα είναι ότι η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγούσε ο συνοδός ασφαλείας της κυρίας Μπακογιάννη είναι με βάση τις διαδικασίες της βουλής, που έχει ορίσει η ελληνική αστυνομία, παράνομη αφού όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Από την πλευρά δηλαδή της πλατείας Συντάγματος.

Ο οδηγός του οχήματος έστριψε παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων στο προαύλιο της βουλής. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της βουλής. Κινήθηκε μόνος του, με αυθαίρετο τρόπο. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο, ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

Πηγή: madata.gr