Νέα βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο έξω από τη Βουλή

0
40

Νέα βίντεο-ντοκουμέντο από το τροχαίο που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή και στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα έφερε στο φως το απόγευμα της Πέμπτης το Mega. Οι εικόνες είναι δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία σύγκρουση, 12.20 το μεσημέρι συγκεκριμένα. Το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη φτάνει στη Βασιλίσσης Σοφίας και ετοιμάζεται να στρίψει αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο. Στο ρεύμα ανόδου διέρχονται κανονικά τα οχήματα. Ο οδηγός ταξί κόβει ταχύτητα για να αφήσει το υπηρεσιακό όχημα να περάσει. Αυτό στρίβει και σταματά μπροστά στην μπάρα που είναι κατεβασμένη. Ο 23χρονος με τη μηχανή του, κινείται δίπλα από το ταξί και δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Η μοτοσικλέτα καρφώνεται στο πίσω πλαϊνό μέρος του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και ο Ιάσωνας εκσφενδονίζεται στον αέρα. Το κράνος του βγαίνει και ο 23χρονος καταλήγει λίγα μέτρα πιο κάτω χωρίς τις αισθήσεις του.

Η στιγμή του τροχαίου, όμως, έχει καταγραφεί και από άλλη κάμερα, όπου φαίνονται και οι αντιδράσεις ατόμων που είδαν το ατύχημα. Το υπηρεσιακό όχημα βρίσκεται στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας. Φαίνεται πως προσπαθεί να κόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα για να μπει στο γκαράζ της Βουλής. Η μπάρα παραμένει κλειστή και αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα. Η μηχανή που κινείται κανονικά στο ρεύμα ανόδου δεν έχει κανένα περιθώριο. Αριστερά υπάρχει το ταξί και ευθεία το μαύρο όχημα. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. 

Σοκαρισμένος ο αστυνομικός που βρίσκεται κοντά στην πύλη, πιάνει το κεφάλι του. Δεν μπορεί να πιστέψει την σκηνή. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει δει αυτό που κατέγραψαν οι κάμερες. Το φανάρι στο ρεύμα προς Χίλτον είναι πράσινο και τα αυτοκίνητα περνούν κανονικά. Ως τη στιγμή που ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος αποφασίζει να στρίψει αριστερά. Και αυτή η κάμερα, έχει καταγράψει τα μοιραία δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή στον 23χρονο.Το σοκ των περαστικών και των αυτοπτών μαρτύρων

Σε βίντεο που παρουσίασε το Mega, καταγράφονται και οι αντιδράσεις ατόμων που είναι στα πεζοδρόμια. Στον ήχο της σύγκρουσης που έκοψε το νήμα της ζωής του 23χρονου Ιάσονα, οι περαστικοί στο απέναντι πεζοδρόμιο από την είσοδο της Βουλής έχουν σαστίσει. Κρατούν το κεφάλι τους. Βάζουν τα χέρια τους μπροστά στα μάτια γιατί δεν αντέχουν να αντικρίσουν τον νεαρό.

 Σε βίντεο από το πεζοδρόμιο μπροστά στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, οι αντιδράσεις είναι ίδιες, ενώ φαίνεται και ο οδηγός του ταξί, τον οποίο επί μέρες αναζητούσαν οι αρχές για να καταθέσει. Ταυτόχρονα φαίνονται και οι πρώτες αντιδράσεις των αστυνομικών που επέβαιναν στο υπηρεσιακό όχημα. Σύμφωνα με το MEGA, όπως φαίνεται στην εικόνα ο συνοδηγός κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, κοιτάει τη σμπαραλιασμένη μηχανή και πηγαίνει προς τον 23χρονο που βρίσκεται στην άσφαλτο. Κρατά το κεφάλι του, δείχνει να έχει χτυπήσει κι αυτός… σκύβει για λίγο κι ύστερα επιστρέφει προς την είσοδο και μαζί με τον οδηγό δείχνουν να ρωτούν τον φύλακα πώς έγινε το τροχαίο.Σχεδόν δυόμιση λεπτά μετά, ο οδηγός μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο και προχωρά προς το εσωτερικό του πάρκινγκ της Βουλής.

Πηγή: madata.gr