Νέες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για την κακοκαιρία Ιανός – Πού ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας

0
59

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη επιφυλακή, δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι «ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες».

Σύμφωνα με όσα είπε το φαινόμενο δείχνει να εντοπίζεται πλέον κυρίως στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ επανέλαβε ότι οι Αρχές είναι σε επιφυλακή και θα γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις. «Ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε υπερβολικές τις αποφάσεις κάποιων Δημάρχων που επέλεξαν να κλείσουν τα σχολεία των περιοχών τους αύριο, Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, «Οι αγαπητοί κατά τα άλλα δήμαρχοι έκλεισαν τα σχολεία τους ενώ δεν θα υπάρχει πρόβλημα κακοκαιρίας».

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ομάδες διάσωσης από πολλές πόλεις της Ελλάδας θα συνδράμουν αν χρειαστεί στις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία Ιανός. Συγκεκριμένα αναμένεται να είναι σε επιφυλακή αλλά και να μεταφερθούν ομάδες διάσωσης από Λαμία, Λάρισα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Πρέβεζα.

Παράλληλα τρία ελικοφόρα είναι σε επιφυλακή, δύο από το Πολεμικό Ναυτικό και ένα από την Πυροσβεστική. Να αναφερθεί ότι ανοιχτή θα παραμείνει κανονικά η Ολυμπία οδός, ενώ απαγορεύετα από σήμερα 9 το βράδυ, για 24 ώρες, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας. Επισήμανε πως θα παραμείνει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, που αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία Ιανός, αύριο Παρασκευή, η Πολιτική Προστασία, ρίχνει το βάρος της σε Κινέτα και Μάνδρα, περιοχές που έχουν παλαιότερα υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές από κακοκαιρία.

Πηγή: madata.gr