Νέες αποκαλύψεις για το διπλό φονικό της Πρωτοχρονιάς

0
43

 Είχα κυριευτεί από το αίσθημα της ζήλιας, δήλωσε αφοπλιστικά ο 59χρονος από τα Τίρανα, που όπως ομολόγησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δολοφόνησε εν ψυχρώ τις δυο γυναίκες που για χρόνια εξέδιδε στην Ελλάδα και πούλαγε τα μωρά τους.

«Είχα κυριευτεί από το αίσθημα της ζήλιας», δήλωσε αφοπλιστικά ο 59χρονος από τα Τίρανα, που όπως ομολόγησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δολοφόνησε εν ψυχρώ τις δυο γυναίκες που για χρόνια εξέδιδε στην Ελλάδα και πούλαγε τα μωρά τους. Όπως ισχυρίστηκε, μία από τις δύο αδελφές είχε συνάψει πρόσφατα σχέση με άλλον άντρα.

«Εγώ τις σκότωσα και λυπάμαι για αυτό. Το έκανα για λόγους ζήλιας. Δεν μπορούσα να αντέξω το βάρος της προδοσίας και η τιμή της προδοσίας είναι ο θάνατος»

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τις κινήσεις του 59χρονου λίγο πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα παραμονή Πρωτοχρονιάς. Θολωμένος πήγε στο σπίτι των δύο γυναικών έχοντας και ένα καλάσνικοφ μαζί του. Μόλις του άνοιξαν την πόρτα, τις σκότωσε εν ψυχρώ και μάλιστα μπροστά στα μάτια του γιου της μίας.

«Ήταν εκτός ελέγχου. Νόμιζα θα σκοτώσει και έμενα και έτρεξα προς τα εκεί. Ήταν σαν να μην έχει συναισθήματα αυτός. Ήταν τρομακτικός.»

Τα τελευταία χρόνια η Κριστίνα, η μία από τις δύο αδελφές, προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή σε μια ήσυχη γειτονιά στην Καβάλα μακριά από το μαρτύριο του παρελθόντος.

Μαζί με την αδελφή της, Άννα, φοιτούσε τους τελευταίους μήνες σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

«Προσπαθούσε να ξεκινήσει αυτό για να έχει κάτι καλύτερο ώστε να μπορέσει να μάθει γνώσεις, να μπορέσει να έχει κάποιο χαρτί για κάποια δουλειά. Ποτέ δεν είχαν ανοίξει ούτε το ένα άτομο ούτε το άλλο να πουν κάτι για το τι βίωναν. Πάντα ήταν με το χαμόγελο.»

Το ταξίδι της στα Τίρανα λίγες ημέρες πριν για τις γιορτές , έμελλε να αποβεί μοιραίο.

Η υπόθεση του φρικιαστικού φονικού πήρε άλλη τροπή όταν αποκαλύφθηκε πως πίσω κρύβεται κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε για χρόνια και στη Θεσσαλονίκη.

«Τη μικρή μου αδελφή μου την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδελφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Εργάζονταν ως πόρνες. Τις άφηνε έγκυες και τις ανάγκαζε να πουλάνε τα παιδιά τους.»

Ο αδελφός των θυμάτων μιλώντας σε αλβανικά μέσα αποκαλύπτει πως ο δράστης έβγαζε τα μωρά από το μαιευτήριο με τη βοήθεια Έλληνα δικηγόρου.

«Εγώ έχω το τηλέφωνο μιας γυναίκας, μια δικηγόρο στη Θεσσαλονίκη. Ασχολούνταν ο δικηγόρος με αυτές τις δουλειές. Τους έπαιρναν τα μωρά από το μαιευτήριο. Σε ζευγάρια Ελλήνων πουλούσαν τα παιδιά; Ναι, ναι.»

Η Ζανέτα και η Κριστίνα δεν έβλεπαν καν το πρόσωπο των βρεφών που έφερναν στον κόσμο. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις στις αλβανικές αρχές, η νόμιμη σύζυγός του φέρεται να συναίνεσε στην «πώληση» και δικού τους μωρού.

«Περίπου 10 παιδιά, έχουν πουληθεί ναι. Ήταν οι δύο αδελφές μου, ο δολοφόνος και η γυναίκα του που πήγαν στην Ελλάδα. Όταν οι αδερφές μου ήταν στους δρόμους ως ιερόδουλες, έμεινε έγκυος και η γυναίκα του. Κι εκείνη πούλησε ένα μωρό με τη θέληση και των δύο.»

«Η μεγάλη μου αδελφή έμεινε έγκυος, αυτός της έβαλε σύρμα στο λαιμό , της έκανε βασανιστήρια γιατί εκείνη δεν ήθελε να πουλήσει το παιδί.»

Η νόμιμη σύζυγός του, όπως αναφέρουν τα αλβανικά Μέσα, κατέθεσε στην αστυνομία, ότι γνώριζε τον παράνομο δεσμό του συζύγου της, αλλά δεν ήθελε να χωρίσουν γιατί θα στεναχωριόταν!

«Δεν ήθελα να στεναχωρηθεί ο άντρας μου κι είχα δεχτεί σιωπηλά την προδοσία του με τις δύο αδερφές. Δεν ήθελα να του χαλάσω την ευτυχία του. Εγώ έχω ζήσει με αυτές τις γυναίκες τριάντα χρόνια. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει εκεί το θέμα.»

Ο δράστης του εγκλήματος έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει ενώ η οικογένεια των θυμάτων καταγγέλλει πως ο δράστης είχε και συνεργούς.

Ο δράστης μπορεί να επικαλέστηκε την ζήλεια, αλλά οι πληροφορίες που είχαν δώσει οι δύο γυναίκες για το μαρτύριο που πέρασαν σε συγγενείς τους, φοβήθηκε πιθανότατα τη σύλληψη. Εώς τώρα οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν προσεγγίσει την ελληνική αστυνομία για πληροφορίες.

Πηγή: madata.gr