Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν που κατηγορεί την Ελλάδα ότι στηρίζει την τρομοκρατία

0
97

Σε νέες απαράδεκτες βολές κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει να εκπαιδεύονται στην χώρα μας στελέχη του PKK.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στην επιστροφή του από την Αφρική, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι τα μέλη του PKK χρησιμοποιούν ενεργά τον προσφυγικό καταυλισμό του Λαυρίου στην Ελλάδα για τη στρατολόγηση και την εκπαίδευση νέων τρομοκρατών πριν τους αναπτύξουν στο βόρειο Ιράκ:

«Επί 7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος ακολουθώντας το «παράδειγμα» του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο πριν από επτά ή οκτώ μήνες. Εντοπίσαμε τα ονόματα και ενημερώσαμε την Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η τουρκική πλευρά έδωσε συγκεκριμένα ονόματα στην Ελλάδα. «Αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά, και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής» συμπλήρωσε.

Πηγή: madata.gr