Νέες Τουρκικές προκλήσεις – Βγάζουν στη Μεσόγειο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν

0
55

Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις προκλήσεις, πυρπολώντας την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται πως είναι η Άγκυρα, με το υπουργείο Ενέργειας της γείτονος να ανακοινώνει ότι το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο κι ενώ η κατάσταση στο Αιγαίο σήμερα θύμιζε «πόλεμο», με 91 παραβιάσεις, 7 αερομαχίες και 6 υπερπτήσεις.

Το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» σταδιακά θα πάει σε όλη τη «Γαλάζια Πατρίδα» δήλωσε ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο Ομέρ Τσελίκ έκανε νέες απαξιωτικές δηλώσεις.

«Εάν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα σπεύδουν στις χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει αποδοτικές σχέσεις όταν κάνουμε περαιτέρω βήματα, μπορώ να σας πω Ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν και θα γυρίζουν στον αέρα. Για να ακολουθούν τα βήματα που κάνουμε εμείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Μπαράζ παραβιάσεων
Η Αθήνα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η Τουρκία προχώρησε και σε προκλήσεις επί του πεδίου, καθώς τρία ζεύγη μαχητικών της πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, στις 13:31 ένα ζευγάρι F-16 πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι νοτίως των Φούρνων Ικαρίας στα 28.000 πόδια, ενώ τρία λεπτά αργότερα δύο ακόμα ζεύγη μαχητικών του ιδίου τύπου πέταξαν πάνω από τις ίδιες νησίδες στα 24.000 και 15.000 πόδια αντίστοιχα.

Πηγή: madata.gr