Νέο παραλήρημα μεγαλομανίας και απειλών Ερντογάν: Ή βγείτε στο πεδίο ή αρχίστε διαπραγματεύσεις

0
82

Δεν ενοχλεί η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Δεν ενοχλούν οι τσαμπουκάδες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ενοχλεί «τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων σε αυτή την περιοχή (…) Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε κάθε δίκαιη πρόταση» αλλά «δε θα διστάσουμε να κάνουμε και περισσότερα». Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ακόμη ένα παραλήρημα…

Δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη κανενός, δεν θέλει τους φυσικούς πόρους κανενός, οι αντιδράσεις για όσα κάνει γίνονται αποδεκτές με σεβασμό (!) και το μόνο που ενοχλεί κάποιους είναι… το τουρκικό έθνος. Αυτά κι άλλα πολλά είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που σύσσωμος ο δυτικός κόσμος καταδικάζει τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί και το καλεί να σταματήσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Μια μέρα μετά το σόου που έστησε στην Αγιά Σοφιά για την πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή της σε τζαμί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το παρών σε εγκαίνιά δρόμου στην Αμασία. Και φυσικά, μίλησε. Και είπε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στο έδαφος και τους φυσικούς πόρους κανενός αλλά «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε και απειλητικός, καλώντας όσους μιλούν (δεν κατονόμασε ποιους εννοεί) κατά της Τουρκίας είτε να βγούν στο πεδίο είτε να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις!

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, ο Ερντογάν είπε: «Όσοι μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα: Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις».

Ισχυρίστηκε δε ότι η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν θόρυβο δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος αλλά το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων!

«Σχετικά με τα βήματα που κάναμε στο θέμα της χρήσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πέραν κάποιων φαινομενικών αντιδράσεων γενικά γίνονται αποδεκτά με σεβασμό.

Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν μεγάλο θόρυβο, δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος αλλά στην πραγματικότητα το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων σε αυτή την περιοχή», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος, τους φυσικούς πόρους κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος που δήλωσε και έτοιμος για… διαπραγμάτευση. «Είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε και να διαπραγματευτούμε κάθε δίκαιη ηθική πρόταση. Την απάντησή μας ενάντια στις επιμονές και τους παλληκαρισμούς τη δείχνουμε άλλωστε στο πεδίο της δράσης. Εάν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να κάνουμε και περισσότερα», πρόσθεσε.

Και επανέλαβε ότι «από το Ιράκ στη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι το Αιγαίο, όπου υπάρχει απειλή εναντίον της χώρας μας πήγαμε, δείξαμε την δύναμη και την αποφασιστικότητά μας χωρίς να διστάσουμε».

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr