Νέος συναγερμός στις ΗΠΑ: Μέλος του προσωπικού του Μάικ Πενς διεγνώσθη με κορονοϊό

0
65

Μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς διαγνώστηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η πτήση του σήμερα προς την Άιοβα και αναγκάζοντας ορισμένους συνεπιβάτες του στο Air Force Two να αποβιβαστούν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η πτήση του Πενς καθυστέρησε για περισσότερο από μία ώρα σήμερα το πρωί και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιβάτες που ήταν μέλη του προσωπικού του Πενς αποβιβάστηκαν πριν από την αναχώρηση. Δεν είναι σαφές εάν ο υπάλληλος που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό είχε επιβιβαστεί στο Air Force 2 σήμερα το πρωί.

Τα νέα εντείνουν τους φόβους μόλυνσης ανώτερων αξιωματούχων όπως ο Μάικ Πενς, που ηγείται της ειδικής ομάδας για τον νέο κορωνοϊό, η οποία επιβλέπει την ομοσπονδιακή απάντηση στην κρίση και ο οποίος συνεχίζει το βαρύ πρόγραμμα των μετακινήσεων παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως χθες, Πέμπτη, είχε σημάνει συναγερμός στον Λευκό Οίκο όταν υπάλληλος του προσωπικού βρέθηκε θετικός στον ιό. 

Ωστόσο, αρνητικοί στο τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού βρέθηκαν ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος «παραμένουν σε καλή κατάσταση σε ό,τι αφορά στην υγεία τους» δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Χόγκαν Γκίντλεϊ, σε δήλωσή του.

topontiki

Πηγή: madata.gr