Νεπάλ: Συνετρίβη αεροπλάνο με 72 επιβαίνοντες – Τουλάχιστον 16 νεκροί

0
22

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι εκτιμώνται οι νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ. Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος συνετρίβη στην Ποκάρα του δυτικού Νεπάλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού της χώρας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ τα τελευταία 30 χρόνια.

«Αναμένουμε να ανακτήσουμε περισσότερα πτώματα», είπε ο Κρίσνα Μπαντάρι στο Reuters. «Το αεροπλάνο έχει γίνει κομμάτια».

Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που εκμεταλλευόταν η Yeti Airlines του Νεπάλ επέβαιναν 72 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη, τέσσερα μέλη του πληρώματος και 10 ξένοι υπήκοοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Sudarshan Bartaula.

«Δεν γνωρίζουμε τις εθνικότητες τους», είπε. «Προσπαθούμε να το εξακριβώσουμε». Εκατοντάδες διασώστες έψαχναν το σημείο της συντριβής στην πλαγιά του λόφου.

Το αεροπλάνο ήταν 15 ετών, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Η τοπική τηλεόραση έδειξε πυκνούς καπνούς στο σημείο της συντριβής καθώς σωστικά συνεργεία και ντόπιοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι ασυνήθιστα στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται 8 από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός Pupsha Kamal Dahal, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Rabi Lamichhane έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan για να λάβουν λεπτομέρειες σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα.

Ο πρωθυπουργός Dahal και ο υπουργός Εσωτερικών Lamichhane πήγαν στην αίθουσα ελέγχου του αεροδρομίου, όπου ενημερώθηκαν.

πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr