ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο στην Κρήτη

0
69

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι κατηγορίας κινδύνου: 4 (πολύ υψηλός).

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Στους πολίτες γίνεται υπενθύμιση σχετικά με την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και στην προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως επισημαίνει η αναπλ. προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Πλουμίδη: «Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας».

Πηγή: madata.gr